Najbolje kancelarije sa Salona nameštaja u Milanu

Blog

Iako se završio pre skoro nedelju dana, Salon nameštaja u Milanu na nas je ostavio velik utisak, baš kao i prošle godine. Nakon što smo vam opisali kakve smo proizvode videli na specijalnoj izložbi rasvete i uputili vas u vodeće trendove u dizajnu nameštaja, ovaj tekst posvećujemo jednom od naših omiljenih segmenata poslovanja – dizajnu kancelarija.

#1

Prvo što smo shvatili jeste da se ove godine potencira na podesivom nameštaju čija se uloga prilagođava zaposlenima. To su, pre svega, stolovi za kojim se može sedeti ili stajati, dok se pojedini proizvodi spuštaju čak i na nivo klub stola, u slučaju da se u kancelariji održavaju neformalni događaji.

#2

Luksuzni radni stolovi, sem velikih gabarita, delom su obloženi kožom i ukrašeni zanimljivim štepovima. Slobodno ćemo reći da ovakvi komadi deluju kao prave skulpture u kancelariji.

#3

Komadni nameštaj mahom presvučen kožom i tekstilom, javlja se u pastelnim bojama, roze nijansama, u boje koše, trava zelenoj, indigo i pastelno plavoj, kao i u i nijansama sive.

#4

Ove godine primetili smo izuzetno zanimljiv i pametan detalj – radne stolove na fiokaru koji često čini deo samog stola ima predviđeno mesto za sedalicu. Ovakav dizajn omogućava da po potrebi dve osobe sede za jednim stolom diskutujući o projektu na kojem rade, bez privlačenja pomoćnih stolica.

#5

Fotelje i stolice za kancelarije su mahom zaobljene. Ima blagih prelaza između naslona i rukohvata, pa pojedini primeri izgledaju kao da su tečnog oblika.

#6

Štepovi na kožnim foteljama su vidljivi i imaju dekorativnu funkciju.

#7

Ručke na fiokarima i elementima pojavljuju se najčešće u dve verzije. To su male valjkaste ručke pomoću kojih se elementi lako otvaraju ili naglašene, vertikalno postavljene drške.

#8

Kao i u drugim prostorijama, cveće je ove godine praktično nezaobilazan element u kancelarijama. Na Salonu smo videli bezbroj različitih rešenja, sve zanimljivijih od drugih.

#9

Osim toga, primetili smo da proizvođači posvećuju sve veću pažnju na razvijanje proizvoda za open space i coworking prostore. Odličan primer za to su rešenja mini kancelarija koje se mogu uključiti u takav prostor.

#10

Konferencijski stolovi ove godine najčešće su proizvedeni od tamnijeg drveta upečatljive strukture sa finom mat završnicom.

 

PODELI OVAJ POST: