Klub stočići: Delikates milanskog Salona

Blog

Došli smo do kraja našeg putešestvija po Milanu i njegovom veličanstvenom Salonu nameštaja. I ove godine smo ostali oduševljeni fantastičnim štandovima koje smo imali prilike da posetimo. Kao i svaki put, u gomili ideja izdvojila nam se jedna posebno zanimljiva tema kojoj ćemo posvetiti naš poslednji izveštaj u ovoj godini. Verovali ili ne, ovaj put ta čast pripada dizajnu klub stočića!

Verzija ovog članka objavljena je i u štampanom izdanju Magazina Politika.

#1

Okrugli klub stočići nikada neće izaći iz mode. Kao i svake godine, i ovaj put akcenat je stavljen na izbor zanimljivih materijala i detalja, pa se tako pojavilo i mnogo varijacija na temu. Izdvojićemo tri najizraženije, a to su: stočići sa izdignutom ivicom u visokom sjaju (slike 1 i 2), stočići sa naglašenom strukturom drveta (4) i stočići kod kojih nije naglašena samo struktura materijala, već i njegove ivice (3).

#2

Trend koji se svakako izdvojio je dizajn stočića različitih oblika kod kojih je gornja ivica sastavljena od dve uklopljene ploče. U pitanju je sasvim jednostavan dizajn sa neobičnim kombinacijama boja.

#3

Tu su i stočići pune geometrije sa prostorom za odlaganje stvari. Pojedini modeli su obloženi tkaninom, pa su takvi predstavljali pravi mamac za nas koji volimo da uživamo u teksturama.

#4

Definitivno najveći  hit ove godine predstavljaju stočići sa printovima na gornjoj ploči. Neki od njih su nam se puno svideli, pa smo o njima pričali i u prošlom tekstu. Ovaj put ćemo napomenuti da se većina ovakvih stočića može podeliti u dve kategorije:

– stočići kod kojih su gornja i donja ravan različitih oblika

– kombinacija dva stola koja mogu da se koriste zajedno ili odvojeno, u zavisnosti od potrebe korisnika

#5

Stočići čija se geometrija uklapa u ostatak nameštaja.

#6

Najraznovrsniji materijali koje smo videli na Salonu skoncentrisani su upravo kod ovog elementa nameštaja.

#7

Posebnu pažnju privukli su nam luksuzni stočići neodoljivog sjaja.

#8

Drvo se našlo kao inspiracija u bukvalnom smislu te reči. Ovde izdvajamo stočiće od delova trupla precizno obrađene u zanimljivim geometrijskim oblicima.

#9

A sada nešto sasvim drugačije. Ovi stočići odlično odgovaraju duhu prostora u kojem se nalaze. Uglavnom imaju naglašenu strukturu drveta ili deluju kao da teku kroz prostor.

 

 

Na kraju….

Iako, za razliku od prošle godine, ovaj put nismo imali priliku da neki naš dizajn bude izložen na milanskom Salonu, verujemo da bi se jedan ovakav dizajn odlično uklopio u celu priču.

Šta vi mislite?

PODELI OVAJ POST: