Millennium Yacht nagrada 2023: Trijumf za Otvoreni katamaran

Vesti iz studija

Projekat Otvoreni katamaran, zajedničko remek-delo, okrunjen je prestižnom nagradom Millennium Yacht 2023 na sajmu SEATEC 2023 u Karari.

Uspeh ovog projekta je dokaz moći saradnje. On je okupio vizionarsku ekspertizu Colnago Marine, nautičku stručnost Srdana Dakovića i kreativni sjaj Salt & Water tima. Zajedno su stvorili luksuzni katamaran dizajniran za dnevne vožnje kroz očaravajuće otoke Jadranskog mora.

SEATEC, jedini događaj ovog tipa na Mediteranu posvećen tehnologiji, tehnikama i komponentama u nautičkom sektoru, svake godine dodeljuje ovu poželjnu nagradu. Ona prepoznaje ne samo umetnost dizajna jahti, već i tehničku izvrsnost koja čini ove brodove stvarnošću.

Koncept Otvorenog katamarana je razvijen kroz partnerstvo između Salt & Water studija i nautičkog inženjeringa studija Okus Mora. Colnago Marine, brodogradilište odgovorno za njegovu izgradnju, udahnulo je život ovom morskom remek-delu.

Ono što izdvaja ovaj uspeh je činjenica da je naš studio sada dvostruki dobitnik nagrade Millennium Yacht. Naša prethodna pobeda 2015. godine bila je za dizajn plutajućeg hotela sa apartmanima na katamaranima. 

Projekat Otvoreni katamaran je ujedno i jedini rečni kruzer koji se takmičio u konkurenciji sa morskim kruzerima, 10 puta većim plovilima.

Posvećenost našeg tima za pomeranje granica dizajna jahti još jednom je prepoznata na međunarodnom nivou.

PODELI OVAJ POST: