Rasklopiva kuća

Tiny House Movement je novi pokret u arhitekturi i na Internetu koji je postao veoma popularan. Podrazumeva zdraviji i ekonimičniji život u kućicama malih kvadratura. Dizajnirali smo jednu takvu – pogledajte sve prednosti ovakvih objekata.

foldable-tiny-house

Za nas je prelazak sa vode na tle bio prirodan, posebno nakon dizajniranja katamarana apartmana. Benefiti stambenih objekata male površine i nas su privukli, pa smo kreirali rasklopivu malu kuću za uživanje u svakom prirodnom ambijentu.

foldable-tiny-house

Iako je zamišljena površina 20 kvadratnih metara, konačna kvadratura se može prilagoditi kupcu. Kuća je većinski napravljena od potpuno prirodnih materijala poput drveta. Sam dizajn baziran je na ideji kombinovanje unutrašnjeg sa spoljašnjim prostorom, a koncept kao takav podrazumeva jaku vezu između korisnika i prirodne okoline u kojoj se nalazi. Ovakav dizajn pruža korisnicima preko potrebno osećanje privatnosti i sigurnosti, a raspored enterijera omogućava korisnicima potpuni komfor.

Ova rasklopiva kuća dizajnirana je kao multifunkcionalni objekat čiji se oblik i geometrija u potpunosti menja kada se raširi. Centralni deo enterijera je zamišljen kao prijatan prostor koji čine dnevni boravak, trpezarija i kuhinja, dok se deo za spavanje nalazi iznad kupatila. U upotrebi je i mala ostava do koje se dolazi sa spoljne strane u kojoj korisnici mogu da drže nameštaj sa terase i sve što im je potrebno za rad u bašti.

Spoljašnji prostor kuće dobija se njenim rasklapanjem i u celosti predstavlja veliku terasu. Kada se ona podigne, cela kuća se sklapa i postaje u potpunosti zatvorena, asimetrična i bezbedna od svih spoljašnjih uticaja, bilo da su u pitanju vremenske nepogode ili ljudski faktor. Tokom leta, kuća stalno može da bude rasklopljena, time dopuštajući da se unutrašnji i spoljašnji prostor sasvim usklade.

Rasklopiva kuća Salt & Water studija je koncipirana kao prefabrikovan model, što znači da prilikom njene izgradnje nisu potrebni nikakvi teški građevinski radovi. Štaviše, nakon što se donese na željenu parcelu, objekat u celosti može da se sklopi na licu mesta. Dozvole za podizanje ovakvog objekta variraju od zemlje do zemlje, a u nekima čak nisu ni potrebne. Iako može da se podigne i na praznom placu, ovaj objekat ne predstavlja trajno stambeno rešenje. Svakako se može podići i kao odvojeni pomoćni objekat u prikladnom dvorištu. 

Za informacije o tehničkim specifikacijama projekta i ceni objekta svi zainteresovani kupci mogu nas kontaktirati.