Enterijer stana tročlane porodice

Prostor je dizajniran u skladu s željama klijenata – tročlane porodice koja voli jarke boje, i neguje autentičan stil, izražavajući svoju strast prema antikvitetima i umetnosti.

Poseban izazov je bio uklopiti komadni nameštaj iz prethodne generacije porodice u moderan dizajn. Uspešno smo ga restaurirali, i integrisali u novi izgled stana.

U dnevnoj zoni su dodati antikviteti i umetnička dela, koja su već bila u vlasništvu naših klijenata, što je prostoru dalo poseban šarm i karakter. Kreirali smo udobno, i prijatno okruženje namenjeno porodici, gde mogu uživati u svakodnevnim trenucima.

Kuhinja je uređena u toplim zemljanim tonovima s jednostavnim ukrasima na elementima, i zanimljivim šestougaonim zidnim pločicama. Svaki detalj je pažljivo osmišljen, uključujući pozicije za začine, bilje, i noževe.

Uz kombinaciju bež i boje cigle, prostor postiže harmoničnu ravnotežu između organizacije, i estetike. Ovaj spoj nijansi stvara prijatno okruženje kako za kuvanje, tako, i za uživanje.

S obzirom na to da je kulinarska zona ograničenih dimenzija, naši klijenti su želeli da je proširimo pa smo odlučili da delimično iskoristimo terasu i transformišemo je u trpezarijski deo.

Postavili smo velike prozore omogućavajući obilje prirodnog svetla koje prožima prostor.

Trpezarija je postala centralno mesto za obroke i okupljanja, dok je sto u dnevnoj sobi rezervisan za posebne prilike.

Sobu za devojčicu smo prilagodili njenim potrebama tokom dužeg vremenskog perioda, koristeći živopisne boje koje stvaraju skladno i ugodno okruženje. 

Posebno smo pažnju posvetili radnoj atmosferi. Kroz detalje, i oko radnog dela uneli smo jarke boje, ciklama nijanse, dok je ostatak sobe u nežnoj roze boji. 

Vesele zavese cvetnog dezena i tepih u šarenim tonovima su detalji koji doprinose prostoru. 

Ovde smo organizovali mnogo praktičnih rešenja za odlaganje na različitim mestima, što održava urednost i sprečava prenatrpanost. Takođe smo dizajnirali posebno mesto za kućnog ljubimca.

Glavno kupatilo je osmišljeno s ciljem postizanja praktičnosti i udobnosti, sa dobro organizovanim prostorom. 

Predsoblje je dizajnirano u beloj boji i teksturi drveta, usklađeno sa dizajnom dnevne sobe. Sa ulaznih vrata se pruža pogled na zidni sat i klub stočić, koji otkrivaju stil stana, i odražavaju ličnost porodice koja u njemu živi.

U dnevnoj zoni, trpezarijski sto, tepisi, lusteri, komode, slike, i zidni sat predstavljaju posebne komade koji su decenijama prenosili duh porodične tradicije. Čitav prostor je transformisan u modernu oazu stvarajući toplu i jedinstvenu atmosferu.

Ugaona garnitura je odabrana s ciljem omogućavanja svim članovima porodice da udobno gledaju filmove zajedno, a deo oko televizora je uređen tako da ne odvlači pažnju.

U spavaćoj sobi je maksimalno iskorišćen svaki centimetar prostora, imajući u vidu da je u pitanju polusoba. 

Pored kreveta dizajnirali smo sto za šminkanje. Plavi tonovi koji ovde dominiraju donose osećaj smirenosti i opuštanja.

U dnevnom toaletu, cvetne pločice donose živahnost, a paleta pažljivo odabranih boja stvara vizuelni dojam proširenog ambijenta. Ugradni orman pretvorili smo u funkcionalnu nišu za mašine za pranje i sušenje veša.

U ovom projektu, bili smo zaduženi za projekat unutrašnje arhitekture, pažljivu selekciju izvođača i proveru usklađenosti izvedenih radova sa osmišljenim dizajnom.