Poslovni prostor modne kuće

Preneti na prostor duh kompanije koja se bavi tako sofisticiranom delatnošću poput mode i učiniti prostorije svetlim, prozračnim i prostranim – to su bili naši osnovni zadaci kada smo dizajnirali enterijer jedne modne kuće. Dva nivoa od ukupno 500 kvadratnih metara trebalo je učiniti i fleksibilnim tako da mogu da prime nove korisnike kada se bude povećao broj zaposlenih u kompaniji.

U ceo objekat uvedeno je podno grejanje preko geotermalnih podzemnih pumpi. Toplota se tako dobija iz vode duboko bušenih bunara koji zadovoljavaju kriterijume energetske efikasnosti. Zajedno sa klijentima i izvođačima na terenu, došli smo do rešenja pri kojem su svi vodovi i instalacije u objektu potpuno skriveni.

fashion-showroom-hall

Ulazni hol dizajniran je da poželi toplu dobrodošlicu posetiocima i saradnicima. Centralni element u ovom delu čine stepenice sa unikatnim staklenim lusterom koji pored osnovne funkcije predstavlja i skulpturni element i kao takav posetioce ne ostavlja ravnodušnim. Kod ulaza se nalaze recepcija sa čekaonicom u kojoj su izložene mnogobrojne nagrade ovog preduzeća. Pored nje, u zasebnom uglu, nalazi se i skriveni teretni lift pomoću kojeg se uzorci garderobe prenose i na gornji sprat. Na prizemlju su i mala konferencijska sala za radne sastanke, dve velike kancelarije za računovodstvo i IT odeljenje, kao i foto-studio. Od pomoćnih prostorija u prizemlju, kao i na spratu, smeštene su čajne kuhinje, ostave i toaleti.

fashion-showroom
fashion-showroom
fashion-showroom-design

U okviru velikog hola na spratu nalazi se i prostrani kutak za asistenta. Na spratu je takođe smeštena i kancelarija za viši menadžment, direktorska kancelarija, kao i velika konferencijska sala za sastanke, predavanja i prezentaciju kolekcija. Direktorsku kancelariju karakterišu veliki ugaoni stakleni prozori koje pružaju puno svetla i omogućavaju pogled na minimalistički uređenu baštu na gornjem nivou zgrade. U jednom delu ove velike prostorije nalazi se i prostor za biranje materijala i novih kolekcija, a uz nju je pridodato i zasebno kupatilo.