Luksuzni fitnes centar za najefikasnije treninge

Malo je poznato da naš tim ima iskustva u dizajniranju teretana. Nakon tri godine rada za privatne klijente, konačno nam se otvorila mogućnost da jedan takav  projekat pokažemo široj javnosti. Dizajnirali smo enterijer fitnes centra podelivši ga na četiri zone radi efikasnijih treninga i bolje organizacija prostora.

luxury-fitness-club-design

Prostor za grupne treninge

Prostorija poput ove ni trebalo da vas natera da date što više od sebe, da pomerite granice izdržljivosti i da vežbate kao da sutra ne postoji okruženi drugima poput vas. Ozbiljni smo. Prostorija za grupne treninge je najvažniji deo svakog fitness centra gde bi svako trebalo da se oseća dovoljno slobodnim da pruži sve od sebe.

luxury-fitness-club-design

Prostorija za grupno vežbanje u ovom fitnes centu zamišljena je kao posebna, prostrana zona sa puno prirodnog svetla kako bi se korisnici osećali što prijatnije u njoj.

Prostorija za jogu

U pitanju je potpuno drugačiji koncept. Ovo je jedina prostorija u centru u kojoj je sve opušteno. Ovde nema pritiska, nema žurbe, samo osećanje pripadanja.

Prostor za vežbanje joge je vizuelno odvojen od ostatka centra i obložen isključivo prirodnim materijalima. Zanimljivo osvetljenje doprinosi celokupnom užitku i deluje umirujuće na umorne članove.

Soba za vežbe snage

Ovo je već klasičan deo teretane. Mesto u kojoj se stvara magija (čitaj: mišići). To je jedna od retkih prostorija u fitness centru u koju će sigurno ući baš svi, od potpunih novajlija do iskusnih bodibildera, pa čak i trenutni posetioci.

U pitanju je standardna prostorija za dizanje tegova sa dve opcije. Uz power rack, u ovom delu se nalazi red klupa i tegova.

luxury-fitness-club-design

Zanimljivo je da ova soba ima drugačije podne obloge od već pomenutih budući da se podni linoleum za sportske prostore pokazao kao savršeno rešenje. Štaviše, odabrali smo boju linoleuma koja savršeno ide uz boje koje preovlađuju na mašinama.

luxury-fitness-club-design
luxury-fitness-club-design
luxury-fitness-club-design

Kardio zona

U ovoj prostoriji nalazi se veliki broj stabilnih bicikala i traka za trčanje. Obzirom da se delom nadovezuje na prethodni prostor, i njen pod je obložen sportskim linoleumom koji je izuzetno izdržljiv i smanjuje rizik od povrede.

Dizajniranje ovakvog objekta nam je predstavljalo poseban izazov i potpuno smo zadovoljni konačnim ishodom. Oduvek smo voleli da dizajniramo komercijalne objekte u kojim svi su elementi dizajna podređeni jednom zajedničkom stilu: da zadovolje potrebe budućih korisnika. Štaviše, smatramo da je ovo jedan od najvažnijih kriterijuma u dizajnu.