Plutajući hotel sa apartmanima katamaranima

Primamljiva ideja o hotelu čije sobe plove jezerima i rekama navela nas je da dizajniramo luksuzne katamarane apartmane. Kreirali smo inovativne objekte koji se mogu lako odvojiti od doka i voziti pri maloj brzini. Na taj način, gosti sami biraju lokaciju za odmor i istražuju okolinu, a turistički potencijal unutrašnjih voda je znatno bolje iskorišćen.

floating-hotel-with-catamaran-apartments

Na centralnom plutajućem objektu nalaze se recepcija, restoran, sala za događaje, kancelarije zaposlenih i kafić. Vertikalne drvene brisoleje koje krase fasadu moguće je podešavati. Tako se može kontrolisati osvetljenost unutrašnjeg prostora i povezanost gostiju sa okolinom. Prođu li kroz središnji deo objekta, gosti stupaju na pontonske staze koje ih vode do plutajućih apartmana.

floating-hotel-with-catamaran-apartments

Svaki od apartmana dizajniran je u dva nivoa. U donjem delu se nalaze salon, kuhinja, kupatilo, kabina za spavanje i ulazni hodnik sa skladištem. Platforma na palubi smeštena je ispred salona i može se koristiti kao mesto za odmor i lak pristup vodi. Na gornjem nivou je flajbridž – otvoreni deo sa kormilarnicom koji takođe može da posluži  za sunčanje i odmor. Veliki stakleni prozori čine da katamaran bude povezaniji sa okolinom od klasičnih plovila iste veličine. Inovativni dizajn putnicima dozvoljava da se u njima kreću mnogo lakše nego u sličnim plovilima. Zato su ovi plutajući apartmani pravi izbor i za porodice sa decom i starije ljude. Pogodni su i za zaštićene vodene površine zato što su u potpunosti ekološki (poseduju i vrlo tihe električne motore).

floating-hotel-with-catamaran-apartments

Katamaran apartman može da primi četvoro putnika. Zahvaljujući dimenzijama (površine osnove 9x4m i visina 4m) lako se transportuju kamionom, i to bez rasklapanja. Ovo je jedna od inovacija koja je, uz ostale karakteristike, zaslužna za prestižnu nagradu za dizajn koju smo osvojili. Projekat plutajućih apartmana dobio je Millenium Yacht Design Award – MYDA 2015. godine.