Mega jahta V+A 74m

Luksuzna superjahta čiji se enterijer palube stapa sa talasima – ovo je rezultat saradnje našeg studija sa Alvarom Aparicijom de Leonom, dizajnerom jahti. Plovilo je dizajnirano da pruži maksimalan užitak u plovidbi ljubiteljima modernog dizajna i uzbudljivog jedrenja.

Najsjajnija tačka projekta je gornja paluba okupana prirodnom svetlošću. Zahvaljujući staklenim kliznim panelima krmeni salon je lako može transformisati iz zatvorenog u otvoreni prostor, pružajući impresivan pogled na more. Salon je izuzetno velika prostorija, vizuelno podeljena na više delova. Najupečatljiviji detalj u prostoriji svakako je mustra na drvenom zidu koji oblaže spoljašnje stepenice koje vode do donje terase. Još jedna geometrijska mustra prostire se po belom plafonu i tako pokriva osvetljenje prostora, a kombinacija odabranih materijala pruža jedinstven ambijent. Teški elementi enterijera poput debelih stonih površina od mermera postavljeni su na metalne konstrukcije. Na taj način deluju lakše, kao da plutaju. Mlečno beli tekstil odabran je da upotpuni prostoriju iz istog razloga. Sa suprotne strane palube nalazi se kancelarija sa bibliotekom koja vodi do spavaće sobe.

Iz glavne spavaće sobe pruža se panoramski pogled na magični plavi horizont od čitavih 180 stepeni. Nesumnjivo je da ova prostorija pruža maksimalno iskustvo plovidbe na jahti ove veličine. U spavaću sobu se može ući kako kroz kancelariju/biblioteku, tako i kroz spa kupatilo. Na suptilne nijanse tepiha, kožnog uzglavlja i svilene posteljine nadovezuju se  sjajni bakarni elementi i drveni delovi. Spavaća soba dizajnirana je tako da ostavi dramatični efekat na svakoga ko kroči u nju, ali da i pored toga pruži maksimalnu privatnost i užitak korisnicima.

Kupatilski deo organizovan je tako da pruži kvalitetno spa iskustvo upotpunjeno opuštajućim pogledom na okean i daleke obale. Ovaj deo enterijera vodi do ogromnog garderobera koji ujedno služi i kao hodnik između dve strane palube.

Zadovoljni smo postignutim – savremen i komforan enterijer savršeno je usklađen sa jednostavnošću i mirom koji odlikuju vodene površine.