U zagrljaju sa vodom – apartmani koji plove

Zamisli da se sa obale jezera otisneš u sopstvenom apartmanu, pa jutarnji pogled na zelenilo obale zameniš popodnevnim omamljujućim na ostatak jezera. Kapetan si odmora, a tvoje plovilo je istovremeno i tvoja terasa i tvoj udoban krevet. Pruža ti blizak kontakt sa prirodom, a odvaja od drugih dovoljno da imaš mir.

Ovo je slika plutajućih apartmana koje smo dizajnirali, sastavljenih od dnevne sobe, kupatila i velike terase. Na privatnom jezeru Huqi u Albaniji, oni omogućavaju poseban užitak u plovidbi i odmoru i potpuno iskorišćavanje turističkog potencijala. Sa njihovih komfornih terasa pruža se pogled na vodenu površinu i okolno zelenilo, a prizor se menja po volji – svaki apartman ima motor i deo za upravljanje. To znači da se doručak može poručiti na jednom kraju jezera, a onda veče privesti kraju na drugom.

Plovidba u apartmanu sa velikim staklenim panelima znači potpuni kontakt sa vodom i prirodom, na način za koji se oduvek zalažemo. Boje i materijali plovila samo doprinose iskonskoj vezi između čoveka i njegove životne sredine. Floralni motivi unutar apartmana prirodni su nastavak onoga što ga okružuje. I, ne, nismo se zaustavili na estetici. Plutajući apartmani su zaista ekološki i energetski efikasni, a čitav prostor je multifunkcionalan. To znači da je u jedan takav, dug 6.5 i širok 3.5 metra, savšeno uklopljen i deo za spavanje sa standardnim bračnim krevetom. Tako se čitav odmor odvija u prostoru koji je ruku pod ruku sa vodom. “Efekat plavog uma”, blagotvorni uticaj vode na psihičko stanje čoveka na taj način je ne samo omogućen, već nezaobilazan.

Pogledamo li širu sliku, jasno je da plutajući apartmani nisu samo zanimljiva ideja za odmor i opuštanje uz plovidbu. U ovom slučaju oni su veliki doprinos agroturizmu i sjajan način da se iskoriste prirodni potencijali jezerskih voda.

Kombinacija koja spremno čeka kapetane plovidbi iz snova.