U zagrljaju sa vodom – apartmani koji plove

Zamisli da se sa obale jezera otisneš u sopstvenom apartmanu, pa jutarnji pogled na zelenilo obale zameniš popodnevnim omamljujućim na ostatak jezera. Kapetan si odmora, a tvoje plovilo je istovremeno i tvoja terasa i tvoj udoban krevet. Pruža ti blizak kontakt sa prirodom, a odvaja od drugih dovoljno da imaš mir.

floating-apartments-albania

Ovo je slika plutajućih apartmana koje smo dizajnirali, sastavljenih od dnevne sobe, kupatila i velike terase. Na privatnom jezeru Huqi u Albaniji, oni omogućavaju poseban užitak u plovidbi i odmoru i potpuno iskorišćavanje turističkog potencijala. Sa njihovih komfornih terasa pruža se pogled na vodenu površinu i okolno zelenilo, a prizor se menja po volji – svaki apartman ima motor i deo za upravljanje. To znači da se doručak može poručiti na jednom kraju jezera, a onda veče privesti kraju na drugom.

floating-apartments-albania

Plovidba u apartmanu sa velikim staklenim panelima znači potpuni kontakt sa vodom i prirodom, na način za koji se oduvek zalažemo. Boje i materijali plovila samo doprinose iskonskoj vezi između čoveka i njegove životne sredine. Floralni motivi unutar apartmana prirodni su nastavak onoga što ga okružuje. I, ne, nismo se zaustavili na estetici. Plutajući apartmani su zaista ekološki i energetski efikasni, a čitav prostor je multifunkcionalan. To znači da je u jedan takav, dug 6.5 i širok 3.5 metra, savšeno uklopljen i deo za spavanje sa standardnim bračnim krevetom. Tako se čitav odmor odvija u prostoru koji je ruku pod ruku sa vodom. “Efekat plavog uma”, blagotvorni uticaj vode na psihičko stanje čoveka na taj način je ne samo omogućen, već nezaobilazan.

floating-apartments

Pogledamo li širu sliku, jasno je da plutajući apartmani nisu samo zanimljiva ideja za odmor i opuštanje uz plovidbu. U ovom slučaju oni su veliki doprinos agroturizmu i sjajan način da se iskoriste prirodni potencijali jezerskih voda.

floating-apartments

Kombinacija koja spremno čeka kapetane plovidbi iz snova.