Renoviranje 130 godina starog rečnog broda Kovin: Transformacija toaleta od 2 kvadratna metra

Iz života dizajnera

Kako bismo omogućili svojim redovnim klijentima da uživaju u plovidbi Savom i Dunavom i ove letnje sezone, dogovoreno je da se samo renoviranje izvede u 2 faze. Prva obuhvata pripremne radove u krmenom salonu i sve izmene na palubama i na kupatilu – onome što je neophodno da bi brod isplovio. Druga faza obuhvata završne radove u salonu kako bi isti bio spreman za upotrebu kada zahladi.

 

NAMEŠTAJ NA PALUBAMA

 

Svi elementi izrađeni su sa puno pažnje. Puno hrastovo drvo je detaljno zaštićeno premazima od svih vremenskih uslova. Uz bele aluminijumske podkonstrukcije odlično se uklopio u postojeću geometriju i boju ograde. Za ovaj projekat dizajnirali smo i specijalne jastuke za sedenje, čiji je način  postavljanja osmišljen upravo za ovu pramčanu palubu. 

Sama paluba obložena je tepihom za spoljašnje prostore – ovo alternativno rešenje korišćeno je na plovilu i ranije. Tepih se menja svake godine, a mi se nadamo da će u nekom budućem periodu Kovin za oblogu paluba dobiti veštačku tikovinu u nijansi koju smo predložili za ovaj prostor.

Komode su napravljene na način na koji projektujemo i sav nameštaj na morskim plovilima, sa sigurnosnim sistemom na  fiokama koje se ne mogu slučajno otvoriti ni u toku nevremena.

 

TRANSFORMACIJA TOALETA OD 2 KVADRATNA METRA

 

Iako površinski zauzima manje od 2 kvadratna metra, toalet je zahtevao puno usklađivanja i organizacije. Izliven je novi pod, postavljena nova podkonstrukcija, a onda montirane nove obloge i sanitarije. Veliko ograničenje bilo je brzo pronaći sanitarije dovoljno malih dimenzija. Zidne površine su sa antibakterijskim svojstvima, vrata i prozor sa prorezima koji konstantno obezbeđuju neophodnu ventilaciju u prostoru. 

 

transformacija toaleta od 2 kvadratna metra

 

Posle puno pripremnih radova, poslednji dan je podeljen u nekoliko faza i različitih grupa majstora raspoređenih po tačnoj satnici. Svi smo sa nestrpljenjem čekali da vidimo krajnji rezultat.

Čekamo utiske sa probne vožnje!

 

Pogledaj prethodni blog o rekonstrukciji rečnog broda Kovin. 

U sledećem delu ovog serijala, pročitajte kakav je finalni izgled dobio krmeni salon.

SHARE THIS POST: