Dizajnerski Dnevnik Kovin – Deo 5: Oživljavanje Elegancije na Vodi

Iz života dizajnera

Dobrodošli u peti deo našeg uzbuđujućeg putovanja u preuređenju salona broda Kovin! Ako ste mislili da je renoviranje starog broda dosadno, razmislite ponovo, jer smo stvorili pravo čudo na vodi.

 

POČETAK TRANSFORMACIJE

Najveći deo naše avanture odnosio se na krmeni salon, gde smo odlučili da potpuno ogolimo prostor i stvorimo nešto neočekivano. Inspiracija? Luksuz i elegancija klasičnih jahti. Želeli smo da stvorimo prostor koji će oduzeti dah budućim gostima.

 

BALANS IZMEĐU TRADICIJE I MODERNOG

Zadatak nije bio lak – trebalo je kombinovati moderni dizajn sa očuvanjem tradicije. Ali mi nismo stali samo na očuvanju, već smo i proslavili tradiciju broda Kovin. Sjajna kombinacija belog plafona i gornjeg dela zidova i drvenih letvica na donjem delu zidova sa tamnim teksture krupnog prepleta stvara taj autentični osećaj, podsećajući nas na dane kada su drvene jedrilice vladale rekama.

 

VIZUELNA PROSTRANOST

Da bi salon izgledao veći nego što jeste, odlučili smo se za belu boju na gornjem delu zidova i plafonu u visokom sjaju. U kontrastu, donji deo i pod su obloženi tamnim tonovima, stvarajući intrigantan kontrast i povezujući se sa prirodom. Letvice u mat završnoj obradi odaju utisak da su sačuvane u prirodnom stanju, stvaraju prijateljsku atmosferu i povezuju nas sa okolinom.

 

SKRIVENI DETALJI

Tokom postavljanja tepiha, bilo je neophodno uklopiti nekoliko inspekcijskih otvora kojima je potrebno brzo i jednostavno pristupiti po potrebi. Izabrana podna obloga pokazala se upravo idealnom za to.  Na pod, izvođači su postavili zatim drvenu zidne oblogu, tako da se savršeno nastavlja na mini kuhinju uz stepenište salona Mini kuhinja, koja je pravo iznenađenje, sadrži sve što je potrebno za obrok nakon uspešnog poslovnog sastanka.

 

DIZAJN SA FINESOM

Nismo zaboravili detalje – izložbene police za vina i čaše na način na koji se projektuju i na najluksutnijim jahtama, sto koji se može pomeriti kako bi se pristupilo brodskim mašinama ispod njega, televizor skriven u krmi za prezentacije, i direktna i indirektna rasveta koja stvara neodoljivu atmosferu tokom sumraka i večernjih plovidbi.

 

dizajn

SOFE KAO UMETNIČKA DELA

Na kraju, ostalo je još da se izrade sofe koje smo dizajnirali kao skulpture u prostoru. Svaka sofa je specijalno izrađena za ovaj plovni dragulj.

 

S nestrpljenjem očekujemo da vidimo završeno plovilo, spremno da oduševi nove goste. Ostanite sa nama jer će uskoro uslediti poslednji deo ovog dizajnerskog dnevnika, u kojem ćemo vam pokazati konačni izgled ovog čarobnog broda.

 

Ako ste propustili prethodne delove ovog mini serijala pročitajte na našem sajtu neki od prethodnih tekstova!

PODELI OVAJ POST: