Renoviranje 130 godina starog rečnog broda Kovin: Pripremni radovi za izvođenje

Iz života dizajnera
Preparatory Work for Renovation

POČETAK RENOVIRANJA JAHTE KOVIN

Svako renoviranje enterijera zahteva da se prvo očisti prostor od postojećeg – u ovom slučaju, bilo je neophodno ukloniti sve iz salona. 

Trup broda je temeljno očišćen, uklonjena je stara lamperija, postojeća izolacija i stari električni kablovi. Čak je i motor zamenjen novim, prilagođenim ovom plovilu.

Prazan trup podseća na beli list papira koji pruža fantastičnu mogućnost za novi početak. Kod ovako starih enterijera za koje nepostoji celokupna dokumentacija o svim izmenama nastalih kroz vreme tre on ujedno ume da iznenadi prijatno ili neprijatno otkrivajući podatke koji su do tada vešto skrivani elementima postavljenim od gore.

Kako bi ispunili viziju klijenta i postigli visok kvalitet, formirali smo tim koji će obuhvatiti sve potrebne radove. Naš tim se sastoji od iskusnih električara sa dugogodišnjim iskustvom na plovilima, stolara i tapetara koji su sposobni izvesti sve potrebne radove.

Pored projektovanja enterijera, mi u “Salt & Water” studiju pružamo podršku klijentima u izboru kvalitetnih i iskusnih majstora. Naš tim vodi ceo proces izrade, prati napredak radova i obezbeđuje da sve bude izvedeno prema najvišim standardima. Kako bih ispunili viziju klijenta i zavrpili u kratom roku sve, formirali smo tim koji će izvoditi sve potrebne radove. Naš tim saradnika se sastoji od iskusnih električara sa dugogodišnjim iskustvom na plovilima, stolara i tapetara koji su sposobni izvesti sve potrebne radove.

Prvi koraci u renoviranju bili su postavljanje nove termičke izolacije i izrada nove unutrašnje konstrukcije za enterijer, kao i provlačenje novih projektovanih električnih kablova.

Nakon toga, usledila je ugradnja novih zidnih i plafonskih obloga, kao i podnih obloga koje će se koristiti. Svaki materijal je pažljivo biran kako bi prostor bio i funkcionalan i vizuelno dopadljiv.

Posebno zahtevan korak bio je odabir završne obrade elemenata nameštaja na palubi.

ISPORUKA ELEMENATA ZA RENOVIRANJE JAHTE

Za odabrane proizvode i materijale proverili smo potrebne količine, vreme  nabavke i organizovali dopremanje istih u brodogradilište.

Potrebne količine materijala proverene sudetaljno sa izvođačima radova i naručene tako da ne ostanu nepotrebni viškovi.

Jedva čekamo da vidio kako će prostor da poprima svoj finalni izgled.  Uskoro  više o obnovi broda Kovin i svim izazovima s kojima smo se susreli tokom ovog uzbudljivog projekta.

 

Pogledaj koji su nam bili dalji koraci u rekonstrukciji. 

SHARE THIS POST: