Ovako izgleda mesto gde treba da probate mongolski roštilj

Arhitektura & Enterijer

Prošlog meseca smo za klijenta sa druge strane sveta dizajnirali enterijer restorana azijske kuhinje. Ovaj kratki put oko sveta bio nam je sasvim dovoljan da poželimo da probamo autentični mongolski roštilj, pa se iskreno nadamo da ćemo ovaj objekat jednog dana i svečano posetiti.

Objekat je zamišljen kao klasičan azijski restoran u kojem se prvo plati usluga za kasom, a zatim se nastavlja do vitrina prilozima. Nakon što gosti odaberu jelo po želji, odlaze do grila gde kuvar pred njihovim očima priprema obrok.

Očigledno, gril predstavlja centralni i najvažniji deo restorana, a ono što je pomalo neobično za restoran ovog tipa je to što je kasa pomerena u stranu. To smo uradili po želji klijenta koji je svoj restoran zamislio kao pravo moderno, jednostavno i autentično mesto. Sa gotovim obrokom na tacni, gosti biraju sto za kojim žele da sednu. Trpezarija je organizovana u tri celine, tako da gosti mogu da se smeste u separe, na klasične ili visoke barske stolice.

Najinteresantniji detalj u restoranu čine pažljivo odabrana svetlosna rešenja. Ove male šarene lustere veličine svećica odabrali smo jer predstavljaju vatru, jedan od najznačajnijih simbola u azijskoj kulturi. Pored toga, mišljenja smo da ovakvo rešenje pruža intimniju atmosferu koju će gosti ceniti.

Zbog geometrije prostora, naš dizajn morao je da bude jednostavan i praktičan. Iz razloga što prirodna svetlost jedino dopire sa ulaza, svi zidovi su ofarbani u neutralne boje. Sa druge strane, plafon je ofarban u tamnu nijansu, ne bi li se tako ponešto ušuškao prostor. Takođe je trebalo pronaći i kvalitetne zamene za prirodne materijale koji se lako održavaju, ali i obezbediti dovoljno prostora za osoblje što je našim klijentima bilo izuzetno važno.

Projekat možete pogledati i u našem portfoliju.

 

PODELI OVAJ POST: