Dizajn male savremene kuhinje

Arhitektura & Enterijer

Predstavljamo naš najnoviji projekat uređenja male moderne kuhinje. Ovu prostoriju koristi tročlana porodica u Novom Sadu, a naši klijenti su se bez dvojbe opredelili za savremeni, minimalistički stil.

Ograničen prostor predviđen za kuhinju trebalo je iskoristiti na najbolji način, te smo se vodili idejom da ga pažljivim odabirom oblika i boja što više otvorimo i učinimo prozračnim. Tome je najviše doprinela kombinacija žute i bele, kao i poigravanje sa geometrijskim šarama, što predstavlja temu koja se na nekoliko načina provlači kroz prostor. Uvođenjem žutih elemenata od medijapana visokog sjaja dodali smo dozu živahnosti u ovaj prostor, što ga svakako čini drugačijim od standardnih kuhinja ovog tipa.

Sa leve strane od ulaza u prostoriju su elementi za pripremanje i kuvanje hrane: šporet sa rernom, sudopera i radni element sa pločom od belog keroka. Poslednji element u desnom nizu je kombinovani ugradni  frižider sa zamrzivačem koji smo podigli do plafona, dok se iznad njih nalazi još jedan element za ostavljanje namirnica koje se ne koriste svaki dan. Ovaj element se nadovezuje na ostatak stana tako što smo sa njegove druge druge strane napravili police i kutak za osvetljenje povezan sa malim pokretnim šankom sa silikonskim točkićima. Šank ima dva osnovna predviđena položaja.

Naši klijenti želeli su da oblože staklom deo iznad radne ploče, te smo im specijalno za ovu priliku osmislili unikatni dizajn sa neobičnim geometrijskim šarama. Zanimljivo je da i zavesu krasi sličan šablon, a ta tema ispraćena je i na stolicama koje potpisuje Konstantin Grčić.

Po želji klijenata urađeni su i specijalni nosači za ubruse i krpe od inoksa kakvi ne mogu da se nadu na našem tržištu. Takođe, ovu kuhinju karakteriše i potpuni minimalizam kada pričamo o tehnici zatvaranja i otvaranja elemenata. Naime, medijapan je usečen tako da odgovara prstima i može lako da se otvori, pa samim tim svi elementi izgledaju potpuno ravni kada se gledaju sa lica.

Pomalo otežavajuća okolnost pri dizajniranju ovog prostora predstavljao je nizak prozor na čeonoj strani kuhinje gde se nalazi i radijator, i gde nisu mogli da se stave dodatni kuhinjski elementi. No, ovaj izazov je prevaziđen postavljanjem unikatne maske za radijator koja je postala nova površina za privremeno odlaganje stvari i koji se nadovezuje na vodeću temu.

Za potrebe ove kuhinje korišćeno je kvalitetno nemačko osvetljenje. Ispod svih gornjih elemenata nalaze se led trake. Postoji centralno osvetljenje sa tri svetiljke kao i dve visilice  iznad šanka.

Ova unikatna kuhinja nastala je, pre svega, zahvaljujući uspešnoj saradnji i otvorenoj komunikaciji koju smo ostvarili sa našim klijentima. Želimo im da, u budućnosti, u ovoj kuhinjici dožive mnogo lepih momenata i preukusnih obroka.

Više slika ovog projekta možete naći u našem portfoliju. U nastavku sledi još jedna od profesionalnih fotografija kuhinje u poredbi sa originalnom vizualizacijom projekta.

Pogodite šta je render a šta fotografija!

PODELI OVAJ POST: