Osnovni razlog zašto unajmiti dizajnera enterijera

Arhitektura & Enterijer

U našem studiju stojimo iza ideje da je dizajn, pre svega, dvosmeran proces. Drugim rečima, to je stvar komunikacije. U pitanju je način na koji mi, kao profesionalci, komuniciramo sa našim klijentima, ali i način na koji naš dizajn komunicira sa već postojećom okolinom.

Zato smatramo da svaki projekat treba da započne sa iskrenim predstavljanjem. A baš i kao svaka veza, naš odnos sa klijentom počinje od prvog dijaloga. U nekim slučajevima, klijentova vizija će nam postati jasna već posle samo nekoliko izgovorenih rečenica. Ponekad je to duži proces i obično se vezuje za neke veće projekte za koje nam je potrebno nekoliko sastanaka kako bismo sa klijentima tačno utvrdili koje su njegove želje i namere vezane za budući objekat. Jedno je sigurno: naći zajednički jezik sa klijentom je od krucijalne važnosti. Od tog momenta pa nadalje, stvari postaju mnogo jednostavnije.

Razumeti klijentove želje, potrebe, ali i navike, izuzetno je važno prilikom crtanja osnove projekta u stilu koji klijentu najviše odgovara. Upravo tu leži glavni razlog zašto bi pre uređivanja svakog prostora trebalo unajmiti dizajnera enterijera, pravog stručnjaka u ovoj oblasti. Sve to ćemo vam objasniti u nekoliko crtica:

– Dizajneri enterijera navikli su da pre svakog novog projekta na koji prionu naprave temeljno istraživanje lokacije, propisa i željenih stilova.

– Iskusan dizajner zna kako da izađe na kraj sa ponekad izazovnom geometrijom prostora.

– Dizajneri enterijera su visoko obrazovani profesionalci, a egronomija je njihova specijalnost. Treba vam neko da u tačnine izračuna sve kompleksne elemente u enterijeru? Nema problema, dizajneri enterijera “trenirani” su da izračunaju sve u milimetar.

– Dizajneri koji pomno prate nove tehnologije sposobni su da naprave realistične 3D vizualizacije prostora. Na ovaj način, klijenti mogu da dobiju tačan uvid u to kako će njihov novi prostor izgledati u budućnosti.

– Pažljivi dizajneri saslušaće svaki klijentov komentar i napraviti sve željene promene.

– Tek nakon svega toga sledi rascrtavanje detaljnog plana.

– Takođe je važno i to da iskusni dizajneri već imaju dugačku listu veštih saradnika i majstora na koje mogu uputiti svoje klijente. A biće tu i sa vama na terenu, prateći svaki korak pri radovima, kako biste mogli potpuno da se opustite i ne brinete o ishodu.

Sve u svemu, unajmljivanje profesionalnog dizajnera enterijera učiniće vaš život mnogo, mnogo jednostavnijim.

PODELI OVAJ POST: