Transformacija dvostrano orijentisanog stana

Ovaj prostrani stan dvostrano orijentisan, prostire se na 105 kvadratnih metara i preprojektovan je pre same izgradnje kako bi najbolje odgovarao budućim stanarima. Sa dvostranom orijentacijom i pretežno staklenim zidovima, pruža izvanredan osećaj prostranosti i osvetljenosti.

transformacija

Prvobitni raspored prostorija nije ispunjavao potrebe klijenata, pa je bilo nužno pažljivo razmotriti kako unaprediti postojeći raspored. Kuhinja je mudro organizovana kako bi maksimalno iskoristila dostupan prostor, sa svim neophodnim uređajima na pravim mestima i trpezarijskim stolom za šest osoba. Posebno su se istakle pločice neobične geometrije koje su dodale bajkovit izgled prostoru. Gornji elementi su beli, dok su donji u boji lososa nežne nijanse.

Dnevna soba je dizajnirana tako da televizor ne ometa predivan pogled na Petrovaradinsku tvrđavu, što je izuzetno obeležje ovog stana. Funkcionalnost je bila klljučna, pa je ceo prostor dizajniran s ciljem da bude prijatan za boravak, ali i da se koristi kao prostor za rad.

stan

Dnevni boravak čini celinu sa trpezarijom, a zatim nastavlja na kuhinju i terasu.Trpezarijski sto dizajniran je tako da se vizuelnozadrži prostranost prostora i da ne odvlači pažnju.  Dodatni elementi poput staklene vitrine za porcelansko posuđe dodaju lični pečat prostoru. Klijenti su takođe želeli dodati boje neutralnoj paleti, uključujući prljavo roze i bordo kao akcente. Svetla i metalni detalji enterijera su u rozengold završnoj obradi.

Dupli draperi u tonovima lososa i bele kafe mekšaju prostor i usmeravaju pogled prema spoljašnjem pejzažu. Umetničko delo na zidu unosi dinamiku u prostor, dok travertino na zidovima stvara toplinu uz pomoć indirektnog osvetljenja.

U master kupatilo sakriven je prostor za pranje i sušenje veša, sve dizajnirano kako bi se prostor maksimalno iskoristio. Drugo kupatilo ima tuš kabinu s jednostavnim i modernim dizajnom.

Master spavaća soba uključuje walk-in garderober, sa posebnim delom za nju i njega. Ovaj stan takođe ima dve dečije spavaće sobe. Soba za momka zahtevala je specifičan deo za skladištenje knjiga i osvežena je tamno plavom bojom, koristeći postojeći nameštaj. 

Soba za devojku je organizovana tako da pruža dovoljno prostora za učenje, efikasnu organizaciju ormana, uključujući i mini walk-in closet i da bude ukrašena roze tonovima. 

Sveukupno, ovaj stan je spoj funkcionalnosti i estetike, pružajući udoban životni prostor za svoje stanare. Dom o kakvom su sanjali.