Spoj planinskog šarma i modernog dizajna

Klijenti sa kojima smo već sarađivali, ponovno su nas kontaktirali, ovaj put sa zahtevom da uređujemo njihov apartman na Divčibarima. Kada smo se priključili ovom projektu, sam objekat je već bio izgrađen, što znači da nismo mogli da pravimo značajne promene u unutrašnjem prostoru. Naša uloga bila je prilagoditi se postojećem konceptu. Klijenti su četvoročlana porodica, roditelji i dva sina, i izrazili su želju da osmislimo prostor koji će odražavati tradicionalni planinski stil, ali u modernom izdanju.

Apartman je dvostrano orijentisan sa francuskim prozorima koji pružaju predivan pogled na prirodu i okolinu. Osim što povezuju unutrašnjost sa okolinom, ovi prozori su ključni za raspored prostora jer značajno utiču na organizaciju prostora. Apartman se sastoji od predsoblja, dnevnog kupatila, dnevnog boravka sa kuhinjom i trpezarijom, master spavaće sobe sa walk in garderoberom, dečije sobe, zajedničkog kupatila i terase.

Da bismo postigli željenu atmosferu, odlučili smo se za kombinaciju dva prirodna materijala tipična za planinske kuće – lokalni kamen i drvo. Kamenom je obložen zid u trpezariji, oko kamina kao i u spavaćim sobama. Ostali zidovi u dnevnoj sobi su obloženi drvenim oblogama različitih dimenzija, što čini prostor dinamičnim. Kuhinja ima moderan dizajn s frontovima svedene profilacije i radnom pločom od veštačkog crnog kamena.

Spoj planinskog šarma i modernog dizajna

Trpezarijski sto je naglašen visećim lusterom, a kamin je centralni deo prostora. Pored kamina su vrata koja vode u spavaću zonu. Kamena obloga kod trpezarijskog stola je ukrašena velikom slikom domaće akademske slikarke koja uvodi planinski predeo pod snegom kao glavni motiv. U dnevnoj sobi se nalazi ugaona garnitura i dve fotelje, sa klub stolovima koji se prilagođavaju potrebama. Tepih, draperije i slika unose boju i mekoću u prostor.

Dnevna soba ima izlaz na terasu. Hodnik nudi puno prostora za garderobu i obuću, kao i prostor za sušenje odeće. Master kupatilo sadrži đakuzi i iste pločice kao i u dnevnoj sobi. Ideja je bila da se pruži relaksacija uz vizuelno maksimalno povećanje prostora. Master spavaća soba ima zanimljivo dizajnirano uzglavlje koje služi i kao pregrada između sobe i garderobera. Osvetljenje je pažljivo izabrano kako bi stvorilo relaksirajuću atmosferu. Takođe, master spavaća soba ima sopstveni izlaz na terasu.

Oba kupatila imaju moderni dizajn, sa posebnim naglaskom na osvetljenje i praktičnost. Kombinacija pločica sa drvenom teksturom i svetlim neutralnim pločicama čini ih prostranijim. Pažnja prema detaljima doprinosi celokupnom ambijentu apartmana.