Savršen enterijer za modernu porodičnu kuću

Kada se radi o modernoj porodičnoj kući na obodu Novog Sada, svaki kutak i svaki element moraju odgovarati potrebama i stilu porodice. Naš tim imao je privilegiju da se uključi u ovaj projekat od samog početka, što nam je omogućilo da kreiramo prostor savremenog dizajna sa netralnom paletom boja hladnijih tonova. Ova porodica sastoji se od roditelja i dva dečaka u uzrastu od 6 i 8 godina, i želeli su savremen, elegantan dom.

savršen enterijer za modernu porodičnu kuću

Kuća se prostire na dva nivoa. U prizemlju se nalazi dnevna zona, veliki otvoreni prostor koji obuhvata dnevnu sobu, trpezariju i modernu kuhinju. Ovaj nivo je osvetljen obiljem prirodne svetlosti, a stepenište vodi ka gornjem nivou.

 

Na gornjem nivou, roditelji imaju svoju privatnu spavaću sobu sa radnim prostorom, prostranim garderoberom i sopstvenim kupatilom. Tu su i dve dečje sobe koje dele zajedničko kupatilo.

Veoma smo pažljivo pristupili detaljima kako bismo stvorili funkcionalan, ali istovremeno inspirativan prostor. Veliko predsoblje je prepuno prostora za odlaganje odeće i obuće, a otvorene police sa zanimljivim dizajnom čine da ovaj prostor bude interesantan.

Stepenište je vizuelno odvojeno od dnevnog boravka, a stubovi su obrađeni u posebnoj tehnici koja dodaje karakter. Dnevni boravak je osmišljen sa velikim staklenim otvorima koji gledaju na dvorište, stvarajući tako toplinu i povezanost sa prirodom.

Kuhinja je moderna i svedena, sa ostrvom koje služi kao radna površina i prostor za brze obroke. Sva kupatila u kući su uređena u neutralnim, svetlim tonovima kako bi vizuelno delovala veća, a pružaju i mnogo prostora za odlaganje.

Deca u fokusu

Posebna pažnja posvećena je dečijim sobama. Jedna soba je uređena veselim bojama i posterima junaka iz filmova i stripova, dok je druga soba koncipirana sa belim nameštajem koji će ostati relevantan kako dečaci budu rasli.

Obe sobe su pažljivo osmišljene kako bi ponudile raznovrsne mogućnosti za igru, učenje i opuštanje. Prostor za spavanje, radni kutak, kutak za čitanje, sve su to delovi jedinstvenog koncepta.