Savremeni azijski restoran

Bilo je neobično zadovoljstvo dizajnirati enterijer restorana za klijenta sa druge strane sveta. Kreirali smo unutrašnjost objekta za uživanje u azijskoj hrani, imajuću u vidu podjednako i estetsku i praktičnu stranu.

Objekat je zamišljen kao klasičan azijski restoran u kojem se prvo plati usluga za kasom, a zatim se nastavlja do vitrina prilozima. Nakon što gosti odaberu jelo po želji, odlaze do grila gde kuvar pred njihovim očima priprema obrok.

Očigledno, gril predstavlja centralni i najvažniji deo restorana, a ono što je pomalo neobično za restoran ovog tipa je to što je kasa pomerena u stranu. To smo uradili po želji klijenta koji je svoj restoran zamislio kao pravo moderno, jednostavno i autentično mesto. Sa gotovim obrokom na tacni, gosti biraju sto za kojim žele da sednu. Trpezarija je organizovana u tri celine, tako da gosti mogu da se smeste u separe, na klasične ili visoke barske stolice.

restaurant-interior-design

Najinteresantniji detalj u restoranu čine pažljivo odabrana svetlosna rešenja. Ove male šarene lustere veličine svećica odabrali smo jer predstavljaju vatru, jedan od najznačajnijih simbola u azijskoj kulturi. Pored toga, mišljenja smo da ovakvo rešenje pruža intimniju atmosferu koju će gosti ceniti.

restaurant-interior-design

Zbog geometrije prostora, naš dizajn morao je da bude jednostavan i praktičan. Iz razloga što prirodna svetlost jedino dopire sa ulaza, svi zidovi su ofarbani u neutralne boje. Sa druge strane, plafon je ofarban u tamnu nijansu, ne bi li se tako u nekoj meri ušuškao prostor. Takođe je trebalo pronaći i kvalitetne zamene za prirodne materijale koji se lako održavaju, ali i obezbediti dovoljno prostora za osoblje što je našim klijentima bilo izuzetno važno. Rezultat je restoran koji je u istoj meri praznik za nepca i oko.