Luksuzni stan za četvoročlanu porodicu

U prostoru koji smo projektovali, funkcionalnost i pažljivo osmišljen dizajn stvaraju skladno okruženje za naše klijente – četvoročlanu porodicu koja uživa u udobnosti i modernom stilu života.

Dnevni boravak je centralno mesto doma, sa obiljem svetlosti. Sunčeva svetlost ulazi u svaki deo prostorije, praveći prijatan ambijent dok porodica uživa u harmoniji i svežem vazduhu zahvaljujući prozračnoj terasi koja se prirodno spaja sa unutrašnjim prostorom.

U kuhinji, topli tonovi i egzotični prirodni kamen koji delimično propušta svetlost kreira intrigantnu igru svetlosti.

Kuhinja i trpezarija su projektovane kao celina sa dnevnim boravkom. Dodatno, tri različita, skulpturalna lustera stvaraju dinamičnu kompoziciju, dok plafon reflektuje svetlo lustera, stvarajući privid mnogo većeg prostora.

Unikatno staklo Vetrite daje posebnu čar enterijeru, stvarajući harmoniju između svetla i strukture. Uz to, prisustvo tople teksture orahovog furnira na jedinstven način oplemenjuje celokupan ambijent.

Spavaća zona je prostorno odvojena od dnevnog dela pružajući utočište za potpuni mir, dok pažljivo osmišljeni detalji se nadovezuju na stil u dnevnoj zoni.

U kupatilima se ističu umetnički mozaici zanimljivih boja. Kontrast tome su pločice velikih dimenzija koje imitiraju prirodni kamen i protežu se kroz čitav prostor.

U predsoblju, dugačke zidne površine prekrivene drvetom susreću se sa diskretnim prisustvom prirodne mahovine, donoseći prirodu u ovaj deo prostora. Svaki detalj, uključujući pažljivo odabrane komade nameštaja, doprinosi celini, pretvarajući hodnik u inspirativni deo prostora gde svaki element ima svoju ulogu. Ovde se nalazi i garderober, kao i dnevni toalet koji je nenametljivo uklopljen u ovaj deo. 

Dnevna soba, koja je mesto porodičnih okupljanja i stvaranja dragocenih trenutaka, igra se svetlim nijansama u braon i beloj boji, stvarajući prijatan ambijent. Puno pažnje smo posvetili osmišljavanju ukrasnih elementa kao što su police sa pozadinom od Sicis stakla u zlatnom tonu, zidnoj celini sa kaminom obloženoj kamenom, kružni stočić visokog sjaja, kao i udobne ugaone garniture u reinterpretiranom česterfild stilu. U master spavaćoj sobi, bračni krevet sa uzglavljem i visilice stvaraju ušuškan prostor, a njegov se dizajn nastavlja na pripadajuće kupatilo. Sa druge strane, ističe se element od prirodnog kamena sa televizorom i policama, stvarajući igru senke i svetlosti. 

Master kupatilo je uređeno u braon nijansama sa zlatnim detaljima na armaturi lavabou i ruži tuša, dok specijalni walk-in tuš pruža neverovatno iskustvo.

Sobe za dečake su multifunkcionalne i imaju deo za spavanje, rad i odmor, kao i ormane sa ogledalom. Zidovi su obloženi foto tapetom junaka iz video igara – u jednoj sobi u plavoj, a u drugoj u zelenoj nijansi, unoseći dinamiku. Zelene nijanse se kombinuju sa jarkim žutim akcentima i jastucima, dok u drugoj sobi preovlađuje plava paleta uz dodir sivih tonova.

Kupatila uz sobe za dečake su stilski usklađena – jedno ima zeleni mozaik u kombinaciji sa prirodnim kamenom, dok drugo poseduje plavi mozaik i petrolej plave keramičke pločice.

Terasa ka dvorištu predstavlja pravu oazu, sa đakuzijem, kutkom za ručavanje i opuštanje uz kafu. Tokom zime, zastakljivanjem se pretvara u toplu zimsku baštu, dok pomična pergola omogućava kontrolu nad osvetljenjem i suncem.