Impresivan prostrani dupleks s pogledom

Dupleks u novogradnji pruža impresivan pogled na grad i planinu, a koncept je podrazumevao kreiranje ugodne atmosfere kroz upotrebu tekstura, sa puno prirodne svetlosti.

Cilj projekta za našeg dugogodišnjeg klijenta bio je da kreiramo moderan stan sa puno ostavnog prostora, koji će ujedno biti udoban i funkcionalan za život.

U donjem nivou nalazi se veliki prostor koji spaja kuhinju, trpezariju, dnevni boravak i radni kutak, kao i odvojena spavaća soba sa garderoberom, gostinska soba, vešernica i dva kupatila.

Dok je na gornjem nivou smeštena još jedna dnevna soba, prostrana terasa i bazen koji je namenjen za opuštanje i relaksaciju.

Fokus je bio na prirodnim tonovima kako bi se stvorio dinamičan i privlačan kolorit u Prostoru.

Ulazni hol je pažljivo dizajniran i stvara jedinstveno iskustvo pri ulasku u dom, sa kombinacijom zatamnjenih ogledala i kamene imitacije u leptir formi, što naglašava prohodnost ka gornjem nivou dok istovremeno stvara vizuelni utisak.

Ugradni ormar za odlaganje odeće i obuće, kao i stočić za ključeve i torbu, diskretno su smešteni uz sam ulaz, doprinosi organizovanosti prostora bez narušavanja ukupnog estetskog dojma.

Dizajn čitavog prostora stvara jedinstveni sklad, koji se može osetiti u svakom delu stana. Naglašeni plafon sa daščicama je naročito atraktivan i poziva posetioce da dalje istraže prostor.

Dnevna zona je osmišljena kao centralni deo doma, sa spojenim kuhinjskim delom koji je zaokružen u mat crnom veštačkom kamenu.

Kuhinjsko ostrvo i sto za osmoro su pozicionirani ispred ovog dela, i time daju mogućnost za dva različita načina za jelo – na mini šanku i za trpezarijskim stolom što pruža više opcija za zajednička okupljanja i uživanja u obrocima.

U dnevnoj sobi jedan deo je podređen opuštanju i relaksaciji uz televizor ili kamin, a drugi je namenjen za rad i učenje te je napravljen mini radni kutak sa bibliotekom.

Master spavaća soba je dizajnirana sa fokusom na detalje, uključujući interesantne zidne obloge koje joj daju jedinstven izgled i karakter.U ovoj prostoriji se nalazi sto za šminkanje koji je predviđen za ulepšavanje, kao i garderober, što omogućava praktičnost i funkcionalnost na jednom mestu.

Master kupatilo je projektovano tako da stvori intrigantan kontrast između crne i bele boje, čime se postiže neverovatan vizuelni efekat.

Pločice sa izraženom teksturom posebno naglašavaju strukturu prostora, što stvara utisak dubine i prozračnosti. Kombinacija kade i tuš kabine pruža korisnicima mogućnost izbora.

Drugo kupatilo je takođe uređeno u sličnom stilu kao i master kupatilo, sa istim nijansama. Međutim, struktura pločica je svedenija, što daje prostoru mirniju atmosferu.

Ovo kupatilo je idealno za goste, ali se takođe može koristiti i kao dnevni toalet.

Gostinska soba i soba za unuka je u petrolej plavoj boji i drvenim tonovima, stvarajući osećaj topline u oba prostora.

Poseban detalj na zidu su umetničke slike koje se mogu ovde primetiti, kao i u nekoliko prostorija, u dogovoru sa klijentima kako bi se postigao željeni izgled u sveukupnom enterijeru.

Gornji nivo dupleksa predstavlja harmoničnu kombinaciju tekstura drveta i kamena, koji se koriste kako bi se postigla povezanost sa donjim nivoom.

Kuhinja je dizajnirana, koristeći samo donje elemente, dok su stubovi obloženi drvetom, kako se ne bi zaklonio pogled ka gradu.

Posebna pogodnost je što se ovaj nivo može otvoriti ka terasi i bazenu, stvarajući jedan neprekidan prostor bez granica između unutrašnjosti i spoljašnjosti.

Primenili smo dizajn koji je fleksibilan i koji omogućava prilagođavanje korisničkim potrebama, sa opcijom potpune privatnosti ili otvorenog pogleda na grad.

Kupatilo na gornjem nivou je pažljivo dizajnirano kako bi se postigla skladna celina.

Svetle pločice stvaraju iluziju prostranosti i čine ga vizuelno većim.