Kuća na Slatini: Gde se savremeni dizajn sastaje s prirodom

Kuća na Slatini: Gde se savremeni dizajn sastaje s prirodom

U blizini Banja Luke, na padini koja pruža zadivljujući pogled na ceo grad, stvorili smo pravu oazu odmora – moderan objekat jednostavne geometrije, idealan za beg od svakodnevnog stresa i uživanje u prirodi. Ovaj projekat je rezultat pažljivog planiranja i posvećenosti stvaranju prostora gde se funkcionalnost i estetika stapaju u savršenom skladu.

Objekat se gradi na padini, tako da sa ulice ostavlja minimalan trag, dok se prema dvorištu uzdiže dostižući svoju punu impozantnost. Dvorište je pravo mesto za opuštanje, uživanje, piknik i igru, skriveno u prirodi. Tehnički prostori su diskretno smešteni, skriveni pod padinom.

Stepenicama različitih visina koje služe i kao prostor za sedenje, ulazi se u dnevnu sobu. Ova prostorija oduzima dah svojom visinom i prozorima koji pružaju panoramski pogled na grad. Pored dnevnog dela koji uključuje kuhinju, trpezariju i dnevnu sobu, postoji i delimično odvojen prostor za spavanje. Ovde se nalazi master spavaća soba sa sopstvenim kupatilom, kao i gostinska soba sa svojim kupatilom.

U podrumu ćete pronaći vinski podrum i prostor za druženje, uređen u potpuno drugačijem stilu u odnosu na ostatak kuće. Pored toga, tu je i teretana sa saunom i mokrim čvorom, pružajući vam priliku za relaksaciju sa prelepim pogledom na grad. Sve spavaće sobe su okrenute prema panoramskom pogledu, pružajući vam neprocenjivu lepotu pri svakom buđenju.

Fasada duž dvorišta nudi spektakularan pogled na grad. Dizajnirana u modernom stilu, poseduje minimalističke linije, neutralne boje i prirodne teksture koje dodaju toplinu prostoru. Crni veštački kamen ističe se na radnoj ploči kuhinje, a lusteri unose dinamiku u prostor.

Dnevna soba je srce kuće, sa različitim sekcijama za sedenje, televizorom i kaminom. Uživaćete u svakom trenutku provedenom ovde, posebno uz lounge stolicu koja dodatno unosi luksuz i udobnost.

Trpezarija ima drveni sto i stolice modernih i elegantnih linija. Predsoblje sa indirektnim osvetljenjem uvodi vas u dnevni prostor, a master soba je savršeno mesto za opuštanje sa impresivnim pogledom na grad.

Gostinske sobe su jednostavno elegantno dizajnirane, sa sličnim rasporedom kao i master spavaća soba. Svaka soba je jedinstvena, sa pažljivo odabranim detaljima i teksturama koje čine svaku posebnom.

Podrum je pravi raj za ljubitelje vina i druženje. Sa stolom za stoni fudbal, bibliotekom, šankom i udobnim kožnim foteljama, ovo je mesto gde ćete kreirati neprocenjive uspomene sa porodicom i prijateljima.

Kupatila u kući su moderna, sa neutralnim tonovima i pametnim osvetljenjem. Vlasničko kupatilo se izdvaja plavim zidovima koji dodaju svežinu.

Ovaj projekat kuće za odmor na padini nudi savremeni dizajn, udobnost i spektakularan pogled na grad.