Gradska oaza mira

Glavni cilj projekta bio je da se postigne sklad između enterijera i eksterijera, i da se povežu u jednu neraskidivu celinu. Korišćenjem prirodnih tekstura drveta i keramičkih pločica u neutralnim nijansama, toplim tonovima stvorili smo funkcionalan i estetski privlačni prostor koji udovoljava životnom stilu ove petočlane porodice.

home-renovation-interior-exterior

Naša pažnja bila je posebno usmerena na renoviranje dnevne zone. Kako bi što više prirodne svetlosti ušlo u ovu prostoriju namenjenu za porodična druženja i opuštanje uz prelepi pogled na okolinu proširili smo prozorske otvore. Postavili smo velike, moderno dizajnirane sa unutrašnjim podestima za sedenje.

living-room-large-window-panel

Sa zidovima u beloj nijansi i nameštajem, kao i detaljima u nijansama zelene boje, dnevni boravak je postao oaza za opuštanje.

Naš tim je imao zadatak renoviranja spoljašnosti kuće, uz intervencije koje su uključivale promenu crepa, oblaganje dela fasade i ugradnju novih prozora.

living-room-renovation-ideas

Celokupan koncept je podrazumevao dizajniranje objekta i da se uz minimalne intervencije osveži i modernizuje postojeća kuća.

Na zadnjoj fasadi objekta formirali smo pergole koji štite od sunčeve svetlosti omogućavajući našim klijentima da nesmetano uživaju u okolini i u prekrasnom pogledu na Dunav, prirodu i grad.

Predsoblje smo projektovali tako da bude jednostavno i praktično s funkcionalnim elementima koji ne opterećuju prostor. Tu je deo za brzo oblačenje, kao i cipelarnik, posebno pogodan za višečlane porodice.

hallway-design-idea

U dnevnoj sobi napravljen je deo za sedenje i opuštanje, a sa druge, otvorena i svetla trpezarija i kuhinja namenjena celoj porodici. U središtu ovog kombinovanog prostora nalazi se veliki prozor i mali kutak za sedenje koji nudi neverovatan pogled na okolinu, čineći ga centralnim motivom i dominantnim elementom u sobi.

Nasuprot delu za opuštanje nalazi se manja, kuhinja koja služi za svakodnevnu upotrebu, dok je veća, savremena kuhinja u suterenu namenjena za okupljanje prijatelja i proslave. Ovo je idealno mesto za odmor nakon stresnih radnih dana ili za zajedničke porodične skupove i uživanje u obrocima.

kitchen-remodel-idea

Vizuelno odvojena pregradom od trpezarije, kuhinja je jednostavno i neutralno uređena, dok su pločice upečatljive i razigrane, što daje određenu živost prostoru, stvarajući optimistično okruženje koje ostaje i dalje povezano s drugim delovima u kući.

U neposrednoj blizini dnevne sobe nalazi se kupatilo sa prostranom tuš kabinom, koje je uređeno u minimalističkom stilu s odabranim svetlim bojama koje se savršeno uklapaju u enterijer, a prozor većih dimenzija omogućava više prirodne svetlosti.

Ovo kupatilo predstavlja idealno rešenje za sve one koji traže brzo osveženje ili opuštajući tuš nakon napornog dana.

bathroom-design-idea

Drugo kupatilo je takođe organizovano u skladu sa ograničenjima prostora i ima puno mesta za odlaganje, s ugrađenom kadom i modernim stilom uređenja.