Enterijer rekonstruisanog hotela

Konji su poslužili kao lajtmotiv i jedna od vodećih inspiracija za preuređenje starog hotela “Jadran” u zobnatičkom kompleksu. Vratili smo se u doba kada su konjske zaprege bile jedno og glavnih prevoznih sredstava i “ukrali” deo jedne od poslednjih mirnih era pre procvata industrijalizacije. Dali smo savremen odgovor na deo jedne velike tradicije i dizajnirali raskošan enterije za hotel sa četiri zvezdice.

Poziv investitora odveo nas je u Zobnaticu, pet kilometara severno od Bačke Topole, maltene u srce Vojvodine. Predivno okruženje zobnatičkog kompleksa, kreiranog za ljubitelje konja, prirode, lova i ribolova, bio je naš prostor za rad. Reč je o nekadašnjem imanju čuvene vojvođanske porodice Tarlei. U okviru njega nalazi se nadaleko poznata ergela sa tradicijom od preko dve stotine godina, stari kaštel, muzej i galerija, kao i upravna zgrada kompleksa.

“Ovo je mesto za one koji vole prirodu, mir, tišinu, a najviše konje.”

Rečenica sa zvanične prezentacije kompleksa bila je naša vodilja tokom rada na projektu. Pristupili smo zadatku sa misijom da stvorimo zanimljiv prostor mešanjem stilova iz različitih epoha koji zajedno čine jednu kompaktnu priču. Polazna tačka bile su nam dvadesete godine prošlog veka. Inače, ova zanimljva era u sferi dizajna u prethodnim godinama je prilično zastupljena, što nam je bio dodatni podstrek.

Zahvaljujući geografskoj poziciji hotela, ali i bojama zastupljenim u dizajnu, dobija se utisak da su sve prostorije u hotelu izuzetno prozračne i svetle. Enterijer se nalazi u skladu sa okolinom, što je posebno upečatljivo tokom toplih dana kada su gostima raspoložive predivne terase hotela. Uprkos tome, u objektu je veoma toplo i tokom zime, tako da Jadran može da posluži kao odlična destinacija i onima koji preferiraju opušteni odmor tokom hladnih dana.