Enterijer nesvakidašnje kancelarije

Rad čuvenog Kristijana Diora našem klijentu bio je inspiracija za uređenje enterijera. Time smo se vodili kada smo dizajnirali unutrašnjost celokupnog kancelarijskog prostora od 135 kvadrata. Devet prostorija (pet kancelarija, čajna kuhinja, hodnik, arhiv i kupatilo) sa puno prirodnog svetla i visinom tavanice od preko tri metra dobilo je izgled o kakvom je naš klijent sanjao.

luxury-office-design

U startu smo imali par izazova. Prvi je bio to što se ovaj poslovni prostor nalazi u zgradi koja je pod zaštitom države. Zato je konačni dizajn enterijera trebalo uklopiti u postojeću geometriju bez promena na fasadi (ovo uključuje sve postojeće otvore, prozore i vrata). Osim toga, u prostor su već bili uključeni impresivni lukovi, a naš zadatak je bio da ih inkorporiramo u potpuno novi enterijer.

luxury-office-design-dior-style

Tokom dizajniranja, velika pažnja se obraćala na efekat igre svetlosti koji je postignut ubacivanjem elemenata poput raskošnih ogledala i mozaika koji krase razne delove kancelarije. U konačan izgled uključene su bele, crne, sive, srebrne i zlatne nijanse, koje naglašavaju luksuz i poslovnost prostora.

Impresivan kancelarijski pod obložen je mermernim pločama koje prate poznatu Diorovu šaru. Uz to, zahvaljujući visokom plafonu, bilo je moguće delimično prekrivanje zidnih površina rezbarenim drvenim oblogama.

Iako je to na vizualizacijama samo suptilno naglašeno, toplina u prostoru ostvarena je izborom kvalitetnih tkanina poput zavesa i mebl štofova na nameštaju. Pored toga, notu razigranosti u određenim sobama pružile su tapete postavljene na neobičan način. U jednoj od kancelarija, fantastične Omexco tapete igraju ulogu uokvirenog umetničkog dela.

Krajnji utisak je da bi ovaj poslovni prostor u centru jednog vojvođanskog grada bio po Diorovom ukusu, čime je naša misija završena.