Elegancija inspirisana Pariskim šikom

U širem centru Novog Sada prostrani penthaus u izgradnji, spreman da postane dom mladog para sa jedinstvenim ukusom i stilom. Kada su nas kontaktirali, njihova vizija za ovaj penthaus već je bila jasno definisana. Naš zadatak bio je osmisliti enterijer koji će odisati kvalitetom, estetikom i funkcionalnošću.

Ovaj stan prostire se na impresivnih 122 kvadratnih metara i nudi tri spavaće sobe, dva luksuzna kupatila, dnevni toalet, praktičnu vešernicu, prostrani dnevni boravak, modernu kuhinju i elegantnu radnu sobu. Osim master spavaće sobe, jedna od soba uređena je kao gostinjska, sa sklopivim krevetom, dok će druga postati zen oaza za jogu i kućna teretana, sa dodatnim prostorom za odlaganje vansezonskih stvari.

parisian-chic-living-room

Dizajniranje ovog stana bio je pravi izazov s obzirom na različite preferencije naših klijenata. Klijent je strastven prema tehnologiji, mašinstvu, automobilima i industrijskom dizajnu, dok je klijentkinja zaljubljenik u ruski jezik, biljke, jogu, knjige i mediteranski/francuski dizajn. 

Osvetljenje je igralo ključnu ulogu u njihovim životima, posebno mogućnost menjanja boje svetla od toplog do hladnog i povezivanja sa pametnim sistemom.

Dnevni boravak pruža dovoljno mesta za ručavanje, opuštanje uz kamin i čitanje knjiga iz biblioteke. Elegantan sto za šest osoba, svetlucavi lusteri kao skulpture u prostoru i zlatni detalji koji sežu kroz ceo enterijer, stvaraju atmosferu elegancije i udobnosti.

parisian-chic-inspiration

Oko modernog kamina proteže se kvarc sa kararskom šarom, koji se ponavlja kroz ceo stan. Tu su i sofa i fotelje za opuštanje, idealne za gledanje filmova koje klijenti često praktikuju u slobodno vreme. Stolovi različitih visina lako se prilagođavaju različitim potrebama.

U predsoblju, dokazujemo da dobar dizajn može pretvoriti i najizazovnije prostore u uživanje za oči. Frontalni, uzak zid postao je zidna skulptura koja skriva lift koji vodi do prostrane terase na spratu iznad.

Kuhinja je kombinacija belih donjih elemenata sa elegantnim profilacijama i gornjih delova sa drvenim frontovima. Na suprotnoj strani kuhinje nalazi se barista corner, ćošak namenjen pravljenju sveže kafe i sokova. 

parisian-chic-penthaus

Kupatila su svetla i moderna, sa pločicama koje dodaju neobične detalje. Dnevni toalet ima geometrijske pločice koje unose živost u prostor, dok su kupatila obložena dekorativnim 3D reljefnim pločicama sa floralnim dizajnom.

Gostinska soba nudi prostor za odlaganje i sklopivi krevet iz ormara za goste. Soba za jogu osvežena je biljkama i tapetom sa floralnim dizajnom. Ogledalo na jednom zidu i indirektno osvetljenje stvaraju mirnu atmosferu za vežbanje.

Radna soba, rezervisana za klijenta, igra kontrast sa tamnim bojama i modernim dizajnom. Tamni zidovi i drvena tekstura doprinose profesionalnom, ali inspirativnom radnom okruženju.

Ovaj penthaus, sa svojom mešavinom modernih elemenata i Pariskog šika, postao je oaza za odmor i inspiraciju, savršeno prilagođena potrebama i željama klijenata.