Enterijer rečnog kruzera za Daleki istok

Novi kruzer za cilj ima da upozna ljude iz Evrope sa lepotama reke Mekong i zemlje kroz koje ona protiče. Iz tog razloga, ovaj brod, dužine 56m i sa četiri palube, dizajnirali smo u modernom stilu sa primesama geometrije Dalekog istoka.

Odabrane teksture, materijali i geometrija karakteristični su za to područje. Ceo unutrašnji prostor osmišljen je da bude ram za prirodu kroz koju se plovi. On bi trebalo da dopunjuje, umesto da odvlači pažnju od prirodnih lepota krajolika.

Ulazni hol sa recepcijom prostire se na dva nivoa. Omišljen je da poželi dobrodošlicu gostima, ukrašen zelenilom i zanimljivim, simetrično postavljenim stepeništem.

Gornja, otvorena paluba, nudi različite sadržaje gostima: bazen, bar, laundž prostor, stolove za druženje i prostor za sunčanje.

Sve kabine za goste osmišljene su u istom stilu – sa puno tamnog drveta, ratana, zidovima sa bež teksturom, plavom i crvenom bojom. Posebna pažnja je posvećena funkcionalnosti soba. Zato su predviđena mesta za odlaganje kofera, punjenje električnih uređanja i dr.

U pramčanom delu broda nalaze se kafe i restoran. Gosti kruzera mogu da biraju da li će sedeti sami ili se družiti sa ostalima. Postoji i mogućnost i da se uživa u specijalnom meniju šefa kuhinje. Oba prostora predviđena su da se lako prilagode različitim namenama kao i večernjim programima obezbeđenim od strane posade broda.

Na krmenom delu donje palube, predviđeni su i centar za masažu i teretana.

Projekat enterijera urađen je u saradnji sa brodogradilištem Vahali, poznatog proizvođača rečnih kruzera.