Saveti za lakše održavanje AV/IT sistema uz pomoć dobro osmišljenog enterijera

Dizajn jahti

U svetu dizajna enterijera, trendovi se neprestano menjaju. 

Vrlo često svo vreme se posveti dizajniranju vizuelnog izgleda budućeg prostora. 

Međutim,da bi gosti u njemu uživali, ključno je da prostor bude i funkcionalan, te je pri njegovom osmišljavanju potrebno voditi računa i da bude praktičan.

Jedno od stvari na koju se najčešće ne misli pri uređenju unutrašnjosti jahte jeste održavanje audiovizuelnih (AV) i informacionih tehnologija (IT) na brodu. 

Kako bi ste osigurali da se AV/IT setup vaše jahte ne samo izdvaja pred gostima, već i besprekorno funkcioniše iza kulisa, evo nekoliko stvari o kojima morate da vodite računa:

Jednostavna zamena TV-a:

Zamislite gledanje Olimpijskih igara na vašoj jahti, dok gosti navijaju za takmičare. Ako se TV pokvari, zamena TV sličnih dimenzija može se brzo obaviti i lako uklopiti do sledećeg remonta.

Strateškim planiranjem unapred, možete smanjiti potrebu za obimnim unutrašnjim modifikacijama kada dođe vreme za zamenu TV-a. Dodatno, osmišljavanjem panela kojim se lako pristupa prostoru iza TV-a omogući ćete tehničarima da održavaju opremu bez narušavanja ukupnog estetskog izgleda. 

Ukoliko predvidite dovoljno prostora za ventilaciju TV-a, osiguraćete da se vaša AV oprema ne pregreva i optimalno funkcioniše.

Svetla kabina sa AV/IT sistemima koji se lako odrzavaju

Laka zamena zvučnika novijim modelom:

Zvuk talasa dopunjen opuštajućom muzikom – audio je od suštinske važnosti za ambijent na vašoj jahti.

Bilo da organizujete zabave ili uživate u jutarnjoj kafi uz muziku, sposobnost zamene zvučnika bez napora vam omogućava taj užitak neprekidno.

Pametno osmišljenim dizajnom zidnih i plafonskih obloga uz zvučnike, omogući ćete laku zamenu postojećih zvučnika novim kada za to dođe vreme, stvarajući harmonično okruženje gde kvalitet zvuka ostaje besprekoran, bez obzira na priliku.

Pametni dizajn plafona:

Pogledajte gore, i videćete više od samog plafona – videćete površinu beskonačnih mogućnosti.

Dok dizjnirate plafon, vodite računa da predvidite otvore koji će omogućiti tehničarima da održavaju i nadograđuju AV/IT opremu sa lakoćom. 

Ovaj proaktivni pristup ne samo da pojednostavljuje zadatke održavanja, već i obezbeđuje budućnost tehnološke infrastrukture vaše jahte.

Ostavite mesta za nove modele opreme, kao što su WiFi Access Points-i i antene, osiguravajući da vaša jahta ostane u korak sa tehnologijom.

Kabina sa oblogama od furnira i AV/IT opremom

Pravilno pozicioniranje AV/IT Rack-a:

Smešteni iza zatvorenih vrata, rack-ovi AV/IT opreme predstavljaju srce i dušu tehnološke moći vaše jahte.

Da bi besprekorno radili, od suštinske je važnosti da se rack-ovi pozicioniraju tako da budu pristupačni, sa dovoljno prostora za hlađenje.

Vodeći računa o budućnosti, omogućićete AV/IT rack-ove koji dozvoljavaju da uređaji u njemu mogu rasti po veličini ili složenosti.

Iako dodatno ulaganje vremena u dizajniranje enterijera koji je lak za održavanje može delovati zastrašujuće, dugoročno se višestruko isplati.

Implementiranjem ovih saveta u unutrašnjost jahte, ne samo da osiguravate besprekorno održavanje AV/IT sistema i udobniju plovidbu u budućnosti, već možete da doprinesete i samom izgledu enterijera.

 

Da li želite da vaša unutrašnjost jahte bude istovremeno i vizuelno impresivna i laka za održavanje? Pozovite nas da popričamo o vašem plovilu i stvorimo jedinstveno rešenje koje će vašu jahtu učiniti upravo ovakvom. 

PODELI OVAJ POST: