Predstavljamo koncept superjahte V+A

Predstavljamo koncept superjahte V+A

Predstavljamo novi projekat koji smo razvili u saradnji sa Alvarom Aparicijom de Leonom, dizajnerom jahti. U pitanju je superjahta V+A za koju smatramo da pruža maksimalan užitak plovidbe u okrilju savremenog luksuznog dizajna.
Dizajn enterijera palube predstavlja najimpresivniji deo projekta. Zahvaljujući kliznim vratima od stakla, krmeni salon je uvek ispunjen svetlošću pružajući fantastičan pogled na okolinu. Samim tim, u samo par pokreta može da se iz unutrašnjeg pretvori u spoljašnji prostor. Najupečatljiviji detalj u prostoriji svakako je mustra na drvenom zidu koji oblaže spoljašnje stepenice koje vode do donje terase. Još jedna geometrijska mustra prostire se po belom plafonu i tako pokriva osvetljenje prostora, a kombinacija odabranih materijala pruža jedinstven ambijent. Takođe, ova prostorija je izuzetno velika, vizuelno podeljena na različite delove.
Teški elementi enterijera poput debelih stonih površina od mermera, postavljene su na metalne kontsrukcije, pa samim tim deluju lakše i deluju kao da plutaju. Mlečno beli telstil odabran je da upotpuni prostoriju iz istog razloga. Sa suprotne strane palube nalazi se kancelarija sa bibliotekom koja vodi do spavaće sobe.

Iz glavne spavaće sobe pruža se panoramski pogled na magični plavi horizont od čitavih 180 stepeni. Nesumnjivo je da ova prostorija pruža maksimalno iskustvo plovidbe na jahti ove veličine. U spavaću sobu se može ući kako kroz kancelariju/biblioteku, tako i kroz spa kupatilo. Suptilne nijanse tepiha, kožnog uzglavka i svilene posteljine poseduju sjajne bakarne elemente i drvene delove. Spavaća soba dizajnirana je tako da ostavi dramatični efekat na svakoga ko kroči u nju, ali da i pored toga pruži maksimalnu privatnost i užitak korisnicima.
Kupatilski deo organizovan je tako da pruži kvalitetno spa iskustvo upotpunjeno sa pogledom na okean i daleke obale. Ovaj deo enterijera vodi do ogromnog garderobera koji ujedno služi kao hodnik između leve i desne strane palube.
O ovom projektu pisalo se i u specijalizovanom međunarodnom magazinu CharterWorld.