Plutajući hotel sa katamaranima apartmanima

Plutajući hotel sa katamaranima apartmanima

Luksuzni katamarani apartmani dizajnirani su sa namerom da skrenu pažnju na turistički potencijal unutrašnjih voda poput jezera, kanala i reka. Javnost je prvi put imala priliku da se upozna sa ovim dizajnom prošle godine kada je studio zvanično objavio projekat.
U pitanju su inovativno dizajnirani katamarani koji se vrlo lako mogu odvojiti od doka i voziti pri maloj brzini. Na ovaj način gosti sami mogu da odaberu lokaciju za odmor, ali i da što podrobnije istraže okolinu.
Pored toga, inovativni dizajn enterijera omogućava korisnicima da se u katamaranu kreću znatno lakše nego u sličnim plovilima, te predstavlja odličan izbor za porodice sa decom ili starije ljude. Katamarani apartmani su ekološki i zato se mogu koristiti i na zaštićenim vodnim površinama.

Prolaskom kroz centralni plutajući deo na kojem se nalaze recepcija, restoran, sala za događaje, kancelarije zaposlenih i kafić, gosti stupaju na pontonske staze koje ih vode do plutajućih apartmana.
Centralni plutajući objekat ima dva nivoa. Vertikalne drvene brisoleje koji krase fasadu  moguće je podešavati i na taj način kontrolisati osvetljenost unutrašnjeg prostora i povezanost gostiju sa okolinom.
Svaki apartman je celina za sebe. Sačinjen je od dnevne sobe sa kuhinjom, galerijskog dela za spavanje, kupatila, hodnika i velike terase. Apartmani povezuju goste sa prirodom, pružajući im potpunu izolaciju od svakodnevnog stresa.
O ovom projektu pisali smo u našem poslednjem blog postu kada smo objavili da smo upravo za ovaj objekat osvojili prestižnu nagradu Millennium Yacht Design Award – MYDA 2015.