Plutajući hotel

Plutajući hotel

Plutajući hotel je dizajniran sa namerom da se skrene pažnja na turistički potencijal unutrašnjih voda u kontinentalnim delovima zemlje. Sastoji se iz dva dela: centralne plutajuće platforme i katamarana apartmana. U centralnom delu su recepcija, restoran, sala, sobe za osoblje i kafić. Kada prođu kroz njega, gosti stižu do dokova za koje su vezani pomenuti apartmani.
U pitanju su inovativno dizajnirani katamarani koji se vrlo lako mogu odvojiti od doka i navigirati pri maloj brzini. Na ovaj način gosti sami mogu da odaberu lokaciju za odmor, ali i da što podrobnije istraže okolinu. Zahvaljujući velikim staklenim prozorima, ovaj katamaran je još bolje povezan sa okolinom od klasičnih plovila te veličine.
U njemu može da se ugosti četvoro ljudi. Inovativni dizajn enterijera omogućava korisnicima da se u katamaranu kreću znatno lakše nego u sličnim plovilima, te predstavlja odličan izbor za porodice sa decom ili starije ljude. Katamarani apartmani su ekološki i imaju električni motor koji je vrlo tih. Svaki katamaran dizajniran je u dva nivoa. U donjem se nalaze salon, kuhinja, kupatilo, kabina za spavanje i ulazni hodnik sa skladištem. Platforma na palubi se nalazi ispred salona i može se koristiti kao mesto za odmor i lak pristup vodi. Gornji nivo je flajbridž, otvoreni deo sa kormilarnicom koji, takođe, može da se koristi za sunčanje i odmor.
Zahvaljujući specifičnim dimenzijama (9 x 4 metara u osnovi i 4 metra u visini) lako se transportuju kamionom, bez rasklapanja, u komadu, što je takođe jedna od inovacija specifičnih za ovaj proizvod.
Zahvaljujući ovom projektu, Salt & Water je ovenčan prestižnom nagradom za dizajn Millennium Yacht Design Award – MYDA 2015 i o njemu je pisano širom sveta. Veliki broj ovih tekstova možete naći u našoj Press sekciji.