Porodični duplex

Mladi bračni par sa bebom, obratio nam se sa željom da porodični dupleks kupljen u novogradnji uredimo prema njihovim potrebama.

living-room-design-idea-beige

Donji nivo je bio organizovan kao veliki otvoren prostor u kojem se na dnevni boravak nastavlja trpezarija i kuhinja. Trebalo ga je osmisliti kao prijatan prostor u zemljanim tonovima. Poseban izazov bio je isprojektovati kuhinju veću nego što je predviđena planom. To smo morali da učinimo tako da u delu koji izlazi iz planiranog ne deluje kao kuhinja, već kao sastavni deo dnevne sobe. Postigli smo to oblaganjem ugradnog frižidera i zamrzivača teksturom drveta koja se pojavljuje u dnevnoj sobi. U istu svrhu postavili smo staklene police sa led osvetljenjem između ova dva uređaja. Zid sa TV komodom obložen je prirodnim kamenom, dok je niša do prozora pretvorena u radni kutak, zatvoren kada se ne koristi.

living-room
sofa-beige

U spavaćoj sobi u potkrovlju, odabrali smo boje umirujućih tonova. Isprojektovali smo puno prostora za odlaganje stvari i odeće ali tako da vizuelno ne smanjujemo veličinu sobe. Deo zidova obložen je tapetama zanimljive geometrije, a osvetljenje prati različite namene prostora. Kako klijenti imaju bebu, sav nameštaj je osmišljen tako da dete bude bezbedno dok se igra u stanu.