Hotel Rousseau

Vlasnici hotela u starom jezgru grada kupili su zgradu pored iz 18-tog veka, sa idejom da prošire kapacitet hotela. Novi prostor bilo je potrebno povezati sa postojećim kako fizički, tako i stilski.

U novom objektu, klijent se odlučio da ima 13 apartmana, fitnes salu i recepciju. Dodavanjem svetlarnika između objekata, klijent je uspešno povezao objekte u jednu celinu.

Klijent je želeo dvokrevetne apartmane. U apartmanima sa odvojenim krevetima bilo je potrebno predvideti način da se kreveti mogu spojiti po potrebi zako da spojeni i dalje budu skladna celina. U apartmanima sa bračnim krevetom, klijenti su želeli neočekivani detaljbaldahin koji će dodati i toplinu i ekstravagantnost apartmanu i ujedno biti takav da osoblje hotela može lako da ga održava. Polu transparentnim pregradama svaka soba je povezana sa kupatilom.

Veliki izazov bio je uklopiti moderne elemente nameštaja u staru zgradu. Odlučili smo se za industrijski stil kombinujući crni metal i tamno drvo, kao kontrast svetlom hrastovom podu i belim zidovima.

Uz pomoć specijalnih tehnika, zadržane su postojeće drvene grede i zidovi od cigli koji su dali posebnu draž novoosmišljenom delu hotela. Tirkizna boja je u skladu sa vizuelnim identitetom hotela i donosi živost celom prostoru.