Renoviranje 130 godina starog rečnog broda Kovin

Naš klijent ovaj put je bio Jugoslovensko rečno brodarstvo, koje poseduje najstariji brod u Srbiji, a član je prestižnog reda brodova-veterana na celom toku Dunava. Rečni brod “Kovin” priznat je kao kulturno dobro Republike Srbije. Naš zadatak je bio da transformišemo ovaj 130-godišnji rečni brod u elegantnu rečnu jahtu koja se ponosi svojom istorijom. Kao ključni deo ovog preobražaja, dizajnirali smo moderni salon koji je savršen za poslovne sastanke i doček stranih partnera i klijenata.

Početni fokus našeg rada bio je stvaranje funkcionalnog prostora. Odmah smo istražili mogućnosti za optimalno iskorišćenje površina koji bi mogli doprineti celokupnom ambijentu. Na palubama smo zadržali postojeći raspored, pružajući prostor za različite aktivnosti, od sedenja uz ogradu na pramčanoj palubi do prijatnog kutka za ručavanje na krmenoj palubi. 

Najznačajnije promene odigrale su se u salonu koji je doživeo temeljnu transformaciju. Očistili smo ga od suvišnih elemenata i postavili novi centralni sto, što je stvorilo prostor za sastanke i obroke. Da bismo postigli ovaj prepoznatljiv izgled, kombinovali smo beli plafon i gornji deo zidova sa drvenim letvicama na donjem delu i na tal način smo stvorili kontrast i dodali dubinu prostoru. Ovaj kontrast vizuelno proširuje prostor i čini ga privlačnijim. Kreativno smo iskoristili krmeni deo za integraciju televizora i komfornije sedenje. 

Kovin

Rezultat je prostor koji odražava spoj prošlosti i modernog dizajna. Ovaj preobražena rečna jahta sada takođe uključuje elegantno dizajniranu mini kuhinju, police za vino i čaše, te direktno i indirektno osvetljenje. Pored toga, toalet, iako ograničenih dimenzija, prošao je kroz temeljno renoviranje s fokusom na higijenu i funkcionalnost. 

Uz dizajn enterijera, naš studio je pružio sveobuhvatnu podršku, uključujući izbor visokokvalifikovanih majstora. Naš tim vodio je čitav proces izgradnje, nadgledao svaku fazu radova kako bismo osigurali da se sve izvodi prema najstrožim standardima kvaliteta.

Renoviranje rečnog broda Kovin

Ovaj projekat transformacije pokazuje da uz pažljiv rad na detaljima i vizionarski pristup, stari rečni brod može postati savremeni dragulj na vodi, pružajući jedinstveno iskustvo svima koji ga posete.

Ako želite saznati više o celom procesu transformacije ovog rečnog broda, posetite naš blog – Dizajnerski Dnevnik.