Otvoreni katamaran od 24 metra

Osećaj neprekinutog prostora – to smo želeli da postignemo na jednom katamaranu kreiranom za dnevne izlete. Opremljen tako da se na njegovim otvorenim palubama zabavlja do 120 mladih ljudi, ovaj brod dugačak 24 metra dobio je atraktivan, futuristički dizajn.

Ležanje, sunčanje i sedenje na elementima različitih visina mogući su na obe palube. Osmišljene su tako da svako može pronaći mini ambijent za sopstveni doživljaj prostora, bilo da se opušta u paru ili grupi prijatelja. Separei za dvoje koje su pronašli svoje mesto na granici između otvorenog i zatvorenog prostora simbol su koncepta povezanosti na brodu. To znači da se svi elementi nadovezuju jedni na druge – tako nema jasne granice ni između horizontalnih i vertikalnih ravni koje se međusobno stapaju. Gornja paluba se po potrebi lako transformiše u prostor za team building okupljanja ili proslave. Na fly bridge-u je i svojevrsan VIP lounge – deo sa ležaljkama koje su odvojene od ostalih, sa lepim pogledom na more. Sunčana jedra obezbeđuju neophodnu dozu hladovine tokom vrelih dana na pučini.

U centralnom delu glavne palube je šank. Videli smo ga kao specifičan centar plovila i deo oko kog se odvija život broda. Zato zajedno sa oblogom zida i ogradom stepeništa čini svojevrsnu skulpturu u prostoru. Na šank i ogradu stepeništa nastavljaju se crne linije broda, spuštajući se do poda. Ovaj momenat ide u korak sa konceptom katamarana i govori o sponi između eksterijera i enterijera, ali i horizontale i vertikale. Čitava glavna paluba je zamišljena kao atraktivan, futuristički kafić. Na plafonu su geometrijske šare uz koje je i LED rasveta, pogodna za žurke.

I u kupatilima smo postigli osećaj beskonačnog prostora, i to spajanjem ogledala sa plafonom. Iako su moderna, luksuzna i futuristička, omogućena je i funkcionalnost u vidu brzog i lako održavanje čistoće između tura.

Uprkos tome što je ovaj katamaran inicijalno namenjen dnevnim izletima, definitivno se ne doživljava tek kao prevozno sredstvo. Dizajnom enterijera je iskustvo boravka na njemu višestruko produbljeno i oplemenjeno.