Dix 430

Za katamaran čije linije potpisuje Dudley Dix Yacht Design unajmljeni smo da osmislimo prepoznatljiv i atraktivan enterijer.

Kako je ime firme u čijem je vlasništvu plovilo Sinbad the sailor, inspiraciju smo pronašli u tradicionalnoj arhitekturi Bliskog Istoka. Osmišljen za sedmodnevni čarter, može da primi 8+2 putnika.

Ovo plovilo dugačko 13,15m i široko 7,20m sastoji se od prostranog salona koji je povezan sa kuhinjom i upravljačkim delom na glavnoj palubi, dok su četiri kabine i dva kupatila smeštene u potpalublju.

Unutrašnjost broda je uređena u istočnjačkom stilu na suptilan i jedinstven način.

Boje, geometrija, šare i mrežaste strukture osmišljene su kao moderna interpretacija arabeski u enterijeru, stvarajući prijatnu atmosferu koja podseća na priče iz „1001“ Noći.

Salon katamarana pruža udoban prostor za sedenje i kuhinju s nesmetanim pogledom na pučinu.

Neposredno pored izlaza na pramčanu palubu, nalazi se upravljačko mesto s radnim stolom, omogućavajući lak pristup kontrolnoj tabli. Ovde je pozicionirana kuhinja koja uključuje frižider, šporet, sudoperu, zamrzivač pravljen po meri i obilje ostavnog prostora za skladištenje namirnica.

U salonu se nalazi klupa koja se lako pretvara u pomoćni ležaj jednostavnim spuštanjem stola.

Pod je obložen vinil pločama u sivom dekoru, stvarajući suptilnu i neutralnu pozadinu. Uz to, enterijer je obogaćen svetlim bojama, pretežno belom i kombinacijom plavih nijansi.

Poseban detalj je drvena obloga s orijentalnim motivima, koja se javlja na tabureima i bočnim stranama klupa. Ovaj motiv se provlači kroz nameštaj i kabine, stvarajući kontinuitet dizajna.

Na krmenoj palubi nalaze se udobne sedalice koje su dizajnirane u azurnoj plavoj boji, a upotpunjene su jastucima raznobojnih šara, čime se stvara prijatan ambijent povezan sa salonom.

Pramčana i krmena kabina katamarana su slično opremljene. Iako malih dimenzija, u njima su uspešno uklopljeni pisaći sto i klupa za sedenje sa ostavnim prostorom, garderober i ležaj za dvoje. U enterijeru obe kabine dominira drvo, dok su plavo-sive nijanse diskretno prisutne, stvarajući harmonično okruženje.

Reljefna obloga sa geometrijskom šarom se nastavlja iz salona, povezujući celu unutrašnjost broda u jednu celinu.

Kupatilo je maksimalno iiskorišćeno s izlivenim lavaboom, koji se idealno uklapaju u dostupni prostor, pružajući obilje mesta za odlaganje i organizaciju.

Tuš-kabina je odvojena staklenim paravanima, omogućavajući da preostali prostor ostane suv.

Koju bi turu vi izabrali za jedrenje ovim katamaranom?