Pametna tehnologija i futuristički dizajn zajedno u borbi protiv džet lega

“Sindrom pokvarenog telesnog sata” je problem na koji smo se fokusirali zajedno sa genijalnim kolegama iz Novalogy firme. Terapijskim AYO naočarima koje smo zajedno kreirali posledice džet lega mogu biti izbrisane.

Ove naočare su mobilno rešenje za promene u bioritmu koje nastaju zbog dugih, obično međukontinentalnih letova tokom kojih se menjaju vremenske zone. Promene nastaju zato što su naša tela navikla da se noć i dan smenjuju u prirodnom ritmu i zavise najviše od toga koliko je vremenska razlika efektna. Svetlosna terapija na kojoj se zasnivaju efikasna je protiv problema sa spavanjem, insomnije, loše koncentracije, migrena, smanjene sposobnosti za obavljanje svakodnevnih aktivnosti i digestivnih problema. AYO naočare putem specijalnog plavog svetla utiču na signale koji dopiru do mozga.  Time omogućavaju bolji kvalitet sna, lakše buđenje i oslobađaju korisnike negativnih posledica ovog fiziološkog stanja koje može da potraje i nekoliko dana. Projekat je napravljen na osnovu hronobioloških istraživanja ritma dnevnog i noćnog ciklusa. Takođe, ispitivani su i hormoni koji utiču na pospanost i nivo energije tokom dana.

Ovaj moćni gedžet dizajnirali smo u minimalističkom stilu. Uz pomalo futuristički izgled, naočare izgledaju prilično zanimljivo na licu.  Ponosni smo što naš dizajn uz inovativnu tehnologiju menja ljudsku svakodnevnicu na bolje.