Pametna tehnologija i futuristički dizajn zajedno u borbi protiv džet lega

Blog

Neko pametan je jednom rekao: “Ne treba vam privatni džet da biste doživeli džet leg” (ili nam se barem tako čini). No, u svakom slučaju, sada to više nije problem. Sve što treba da učinite je da stavite na nos jedne specijalne naočare i džet leg će nestati kao rukom odnesen.

A na čemu se zasniva tehnologija koja stoji iza ovih naočara, pitate se? Odgovor je jednostavan. Na svetlosnoj terapiji.

Svetlosna terapija se dugo preporučivala kao tretman protiv različitih psihijatrijskih problema, kao što su pomenuti džet leg, nedostatak sna iliti, što mi volimo da zovemo, “sindrom pokvarenog telesnog sata”. Ukoliko redovno putujete avionom i, samim tim, provodite dosta vremena na stotinu kilometara od zemlje, pritom menjajući vremenske zone kao čarape, posledice teškog džet lega su vam sigurno poznate.

Ovo fiziološko stanje može da traje i do nekoliko dana, a nastaje zbog toga što je vaše telo naviklo da se dan i noć smenjuju u nekom pravilnom ritmu. Čim to poremetite, nastaje džet leg. Simptomi variraju i zavise uglavnom od toliko koliko je vremenska razlika u koju ste upali efektna, ali tu je i mnoštvo drugih faktora. Džet leg uglavnom prate problemi sa spavanjem, insomnija, loša koncentracija i oslabljena mogućnost obavljanja svakodnevnih radnji, migrena, digestivni problemi itd.

Ali, sve navedeno sada može da ode u istoriju. Zajedno sa našim genijalnim kolegama iz kompanije Novalogy, napravili smo terapijske AYO naočare koje brišu sve navedene probleme. Spoj našeg futurističkog dizajna i njihove inovativne tehnologijom koja se zasniva na osnovama svetlosne terapije rezultirao je upravo ovim moćnim gedžetom.

Mi se u ovom tekstu nećemo baviti naukom, taj deo ostavljamo našim kolegama, a zadržaćemo se na teritoriji na kojoj se osećamo kao kod kuće. U nameri da korisnicima pružimo mogućnost da iskoriste maksimum od svetlosne terapije, odlučili smo da naočare uradimo u minimalističkom stilu. To se pokazalo kao dobra odluka, pa tako sada imamo proizvod pomalo futurističkog izgleda koji izgleda prilično zanimljivo kada se stavi na lice. Zapravo, sa ovakvim naočarima na glavi nećete se osećati još lošije nakon napornog eta.

I tako smo dokazali da nauka u kombinaciji sa pametnim dizajnom može ne samo da vam obogati život, nego i da vas oraspoloži (i sačuva vas od katastrofe izazvane promenama u bioritmu).

AYO naočare možete naći i u našem portfoliju.

PODELI OVAJ POST: