Novo ruho starog mornara: Pogledajte kako izgleda stari remorker u novom izdanju

Novo ruho starog mornara: Pogledajte kako izgleda stari remorker u novom izdanju

Nekada je vukao druge brodove, olupine, teške materijale i opremu, pa čak i smeće. Danas, nakon decenija mukotrpnog rada, došlo je vreme da ovaj stari momak ode na zasluženi odmor.
Ovaj remorker datira iz 1948. godine kada su slična plovila uglavnom išla na paru. Do promene je došlo tokom šezdesetih kada su uvedeni dizel motori. Poput mnogih drugih remorkera, i Snežnik je napravljen od metala, a njegova konstrukcija ostala je čvrsta, čak i nakon svih tih godina.
To što je njegov sadašnji vlasnik došao na ideju da od Snežnika napravi luksuznu jahtu nije nas nimalo iznenadilo. Ovaj brodić svakako ima solidnu strukturu, zanimljiv raspored enterijera, a pri tome se lako pokreće i izgleda zaista interesantno. Osim toga, redizajniranje starih industrijskih objekata postao je prilično popularan trend u poslednjih nekoliko godina. Tim tokom zaplovio je i ovaj brod.
Oživljavanje Snežnika bio je izazov, ali jedan od onih na koji smo rado prionuli, ponosni što nam se ukazala baš ovakva prilika. Želeli smo da modifikacije u enterijeru ostanu što manje, a dodali smo samo one elemente koji će se dobro uklopiti u minimalistički-retro izgled unutrašnjosti.
U ovom izdanju, Snežnik će moći da ugosti četvoro gostiju na dužim rutama po evropskim rekama i kanalima kojima će sa brodom ove veličine biti moguće da stanu i istraže sve što im na obali bude interesantno.
U unutrašnjosti se nalaze salon, kabinu za spavanje, kupatilo i kormilarnicu koja je verovatno najzanimljivija jer se u njoj kriju malena kuhinja i tajna vrata do spavaone. No, spoljašnji izgled ovog novog-starog remorkera je ono na šta smo najviše ponosni.
Činjenica je da korisnici obično provode oko 80% vremena na palubi, te je zato važno da spoljašnji deo broda bude maksimalno prostran. U Snežnikovom slučaju, on ima dva nivoa, s tim da se na nižem nalazi natkrivena sofa, a na delu iznad salona prostor za sunčanje.
Trenutno se Snežnik nalazi u brodogradilištu u Bezdanu i jedva čekamo da se radovi završe, pa da ovaj stari momak ponovo zaplovi. Želimo mu prijatnu penziju!