3 pametne opcije za uređenje broda

3 pametne opcije za uređenje broda

Na osnovu tri primera iz Salt & Water portfolija pokazaćemo vam kako enterijer svakog broda možete učiniti atraktivnijim. Svaki od ovih predloga je nadasve šarmantan i praktičan, a uz to namenjen različitim tipovima plovila (i njihovim vlasnicima). Verujemo da će svaki čitalac tako naći nešto što je baš njemu zanimljivo.

#1 Mobilna kancelarije za radoholičare

Ukoliko nas je tempo savremenog života nečemu naučio, to je da danas svoj posao možemo nosiiti gde god da odemo. Iako to možda zvuči kao prevelik teret, mnogim frilenserima i preduzetnicima ova mogućnost predstavlja slamku spasa.
Mobilne kancelarije vam omogućavaju da uvek budete upućeni u to kako napreduju vaši projekti i saradnici, ali i da uvek na vreme obavite obavezne radne zadatke. Osim toga, ukoliko radite kao dizajner ili pisac, dobre su šanse da ćete izvanrednu inspiraciju dobiti upravo tokom duge plovidbe. Ukoliko se prepoznajete u opisu, sigurno znate da će vam mobilna kancelarija omogućiti da svoje ideje pretočite u realnost u najkraćem mogućem roku, ma gde se u tom momentu nalazili.
Iako tehnički nije jahta, jedan od najambicioznijih projekata studija Salt & Water, katamaran apartman, je ujedno i najsveobuhvatniji projekat na kojem smo ikada radili. Svaki katamaran osmišljen je kao pravi mali stan u kojem staje apsolutno sve što vam je potrebno za normalan život. Tako se u njegovom centralnom delu, osim kuhinje i salonskog prostora nalazi i simpatičan i mali kutak namenjen svima onima koji svoju svakodnevnicu ne mogu da zamisle bez kompjutera.
Unutrašnjost katamarana apartmana

#2 Mesto za opuštanje tokom dugih plovidbi

A sada, nešto sasvim drugačije. Prikladno istinskim hedonistima, ljudima kojima tokom putovanja posao nije ni na kraj pameti. Ovakvo uređenje broda podrazumeva da u enterijer svoje jahte uključite i foaje.
Stolice za odmor poput one prikazane na slici dole su savršene ukoliko želite da doživite svu magiju plovidbe u suncem okupanom salonu, čak i pri velikom brzini. Ovo je savršeno mesto za opuštanje, čitanje nekog zanimljivog romana i posmatranje zalaska sunca.
Neobični ležaj prikazan u projektu C140 savršen je primer toga kako jedan foaje u jahti može da izgleda. Zato, zaboravite na prevaziđene lejzi begove, jer ovaj luksuzni komad nameštaja lenjost podiže na sasvim novi nivo!

#3 Vinoteka za druželjubive mornare

Uključivanje vinoteke u enterijer jahti nije nov koncept. No, ukoliko posedujete brodić sa samo jednom ili dve prostorije, a imate naviku da na plovidbe vodite čitavo društvo, ovo bi mogla da bude sasvim dobra ideja za vas. Pogotovo ako volite ukus dobrog starog vina.
Ova ideja je sasvim praktična jer se može realizovati i u čamcima za jednodnevne rečne ture. Uz odgovarajuće promene u rešenju enterijera i kvalitetno enološku opremu, skoro svaka prostorija može da se transformiše u malu i pokretnu vinoteku. Poput svih prostorija ovog tipa, i ovu treba osmisliti tako da u njoj može da se smesti mala grupa ljudi, a poseban šmek dodaće joj pažljivo odabrani nameštaj.
Upoznajte Barbaru, lepoticu koju je nekada koristila srpska kraljevska porodica. Naš tim je Barbaru u potpunosti redizajnirao i od ove stare dame napravio atraktivnu jahtu. Tom prilikom, njen enterijer je pretvoren u otmenu vinoteku.