Najbolji blogovi o arhitekturi po izboru Salt & Water tima

Najbolji blogovi o arhitekturi po izboru Salt & Water tima

Vođenje kompanijskog bloga ume da bude vrlo izazovno. Da biste prezentovali svoj rad na najbolji mogući način, neophodno je da pažljivo birate reči koje koristite, da razumete materiju o kojoj pišete i, na kraju krajeva, da volite ono što radite.
Samim tim, morate da poznajete svaki aspekt projekta na kojem vi i ostali dizajneri iz studija radite. Morate. takođe, da budete spremni da učite iz iskustva drugih. Drugim rečima, treba puno da čitate. Pisanje o arhitekturi i dizajnu samo po sebi predstavlja svojevrsni zanat, a nema drugog načina da postanete vešt majstor u tome sem da konstantno istražujete radove drugih.
Upravo iz tog razloga vam ove nedelje predstavljamo nekolicinu nama omiljenih blogova i sajtova (drugih medija) čije su priče u velikoj meri uticale na način na koji mi danas pišemo o arhitekturi.

DEZEEN

Dezeen je jedan od najaktuelnijih sajtova o arhitekturi i dizajnu. Na ovoj platformi se može naći čitava lepeza raznovrsnih inovativnih proizvoda, a osim toga pokriva najaktuelnije teme o savremenom stilu. Pored svega toga, način na koji Dezeen ekipa rukovodi svojim društenim mrežama je nešto posebno. Neki on nas najviše vole bunar inspirativnih ideja kakav je Dezeenov Instagram profil.

DESIGN BOOM

U pitanju je jedna od najvećih arhitektonskih arhiva na internetu danas. Osim toga sajt karakteriše unikatni stilski izraz i originalan sadržaj i kvalitetni intervjui.

ARCHDAILY

ArchDaily je, bez konkurencije, najposećeniji sajt o arhitekturi na svetu, što je sasvim logično, budući da se radi o izuzetno kvalitetnoj platformi. Pored originalnog sadržaja, na sajtu se nalazi ogromna digitalna baza radova, materijala i informacija o najnovijim konkursima i događajima u svetu arhitekture.

ARCHITIZER

U pitanju nije samo običan sajt već i prava mala internet zajednica. Architizer je riznica originalnih radova koju zaista vredi posetiti s vremena na vreme. Ono što nam se najviše sviđa u vezi s ovom platformom je način na koji su predstavljeni projekti, i moramo priznati da smo mnogo naučili od njih, barem kada se radi o prezentaciji projekta.
I na kraju ne zaboravimo i jedno fantastično štampano izdanje…

WRITING ABOUT ARCHITECTURE: MASTERING THE LANGUAGE OF BUILDINGS AND CITIES

Autor: Alexandra Lange
Ovu knjigu treba da pročitaju svo koje interesuje arhitektura i voleli bi da pišu o njoj. U pitanju je zbirka eseja o savremenom dizajnu u velikim gradovima i odličnim pričama o arhitektonskim projektima iz čitavog sveta. U knjizi su takođe sa vsvojim radovima predstavljeni i neki od najcenjenijih arhitektonskih kritičara kao što su Ada Louise Huxtable, Lewis Mumford, Herbert Muschamp, Michael Sorkin  i mnogi drugi. Ipak, najzanimljiviji deo knjige predstavvljaju Alexandrini odgovori na postavljena pitanja. Ukratko, ova knjiga predstavlja obaveznu literaturu svim profesionalcima i zaljubljenicima u arhitekturu.