Kakav enterijer ide uz Vaš biznis

Kakav enterijer ide uz Vaš biznis

 

Enterijer prostora u kome radite može da kaže mnogo o Vašem poslu, o Vašoj misiji i na kraju o Vama samima. Zato valja pažljivo pristupiti osmišljavanju i uređenju prostora u kome sigurno Vi i/ili Vaši zaposleni provodite dosta vremena.
Kako odabrati enterijer za sopstvenu firmu?
1. Neka priča priču o Vašem poslu
Čime se bavite? Ukoliko je Vaš biznis spada u kreativne poslove(marketing, grafički dizajn, itd) verovatno ćete želeti prostor uređen tako da podstiče maštu i eventualno postane Vaš svojevrsan izložbeni prostor… Ukoliko imate sopstveni proizvod ili rešenje na koje ste ponosni osmislite u enterijeru specijalno mesto za njega. Mi smo za jednu modnu kuću enterijer dizajnirali kao okvir neutralnih boja i jednostavnih linija, kako bi bilo naglašeno ono najbitnije. Istovremeno, sa puno malih detalja dočarali smo posvećenost koju ova kuća ima za čitavu trikotažnu liniju.

Zapravo, partneri mogu da saznaju mnogo o vašoj imaginaciji samo posmatrajući prostor u kome radite. I ne samo to – znajte da loše uređen prostor može spustiti nivo produktivnosti kod radnika. Razmišljate li o budućnosti ili je mozda čak i kreirate? Futuristički izgled prostora reći će sve o Vašoj viziji. Baš takav je od nas zatražila firma Advanced Silicon, poznata švajcarska kompanija koja se bavi elektronikom. Opredelili smo se za moderne linije i pravilne oblike i osmislili prostor koji prati kulturu kompanije.
2. Obratite pažnju na komfor i ergonomiju
Stil je možda prvo na šta pomislite kad kažemo “enterijer”, ali ne zaboravite da Vam u tom prostoru mora biti i prijatno. Stolice moraju biti pre svega udobne ako se u njima provodi mnogo vremena, a radni stolovi ne smeju biti ni preniski ni previsoki, kako ne biste rizikovali česte glavobolje i probleme sa leđima.
3. Neka enterijer budi posebna osećanja
Potrudite se da tema izgleda prostorija asocira na određene željene emocije. To se, između ostalog, postiže teksturom tkanina, završnom obradom zidnih površina, izborom osvetljenja i njegovom toplinom… Klijent koji se bavi advokaturom imao je na umu poštovanje pravih vrednosti i prostor u kome se može udubiti u rad, a mi smo pratili njegovu zamisao. Uz klasičan stil i tople boje razvija se osećaj poverenja između njegovih klijenata i njegovog tima, a pouzdanost i sigurnost dolaze do izražaja.

4. Ne zaboravite na praktičnu stranu
Budite sigurni da za svoju firmu birate pre svega funkcionalnost, a tek onda stil. Na primer, morate razmisliti da li ćete imati dovoljno prostora za kretanje ili pak odlaganje dokumenata/sredstava za rad. Uvek se trudite da materijali budu sto trajniji i kvalitetniji, ali i laki za održavanje.
5. Neka Vas enterijer izdvoji iz mase ostalih
Netipičan izgled radnog prostora učiniće da Vas partneri i klijenti lako zapamte i izdvoje kao nekog posebnog. Ako znate kako izgledaju prostorije konkurenata, potrudite se da Vi ne budete isti. Tako je naša klijenktinja, javni beležnik, odlučila da želi dah visoke mode u svojoj kancelariji. Dobila je prostor bez ijednog suvišnog i dosadnog detalja, a sa mnogo inspiracije koja izbija iz svakog kutka.