Prostrani stan sa očaravajućim pogledom na okolinu

Prostrani stan sa očaravajućim pogledom na okolinu

Ne dešava se to uvek, ali nije retkost da naše usluge potraže klijenti koji tačno znaju šta žele. Ovo je jedna od takvih priča.
Prošlog meseca javili su nam se sasvim novi klijenti, bračni par iz Švajcarske. Oni su se igrom slučaja zaljubili u neke od naših prethodnih projekata i odlučili da im baš mi dizajniramo središnji deo njihovog prostranog stana. U pitanju je veliki prostor u koji ulaze dnevna soba, kuhinja i trpezarija, a jedini zahtev od strane naših klijenata bio je da u potpunosti sačuvamo prelepi pogled koji se iz stana pruža na preslatko gradsko jezero.
Nema problema, rekli smo. Ko još ne voli sobu sa pogledom?!
Zadovoljni našim inicijalnim idejama, klijenti su nam dopustili da se igramo sa nameštajem, osvetljenjem i geometrijom prostora. Bilo je zaista veliko zadovoljstvo raditi na projektu u okviru stana koji broji čak 133 kvadrata, jer nam je njegova veličina omogućila da se osećamo potpuno slobodno i raznorazna isprobavamo rešenja. No, klijenti su presudili i konačni rezultat je pred vama.
Važno je nepomenuti da je pre našeg angažmana već postojala izgrađena kuhinja u stanu, kao i neobično tamni pod koji nam je poslužio kao početna tačka za razvoj daljeg rešenja. Još jedan važan uslov koji smo morali da ispunimo bila je činjenica da naši klijenti ovaj prostor neće koristiti samo u slobodno vreme, već da će i kao mesto za održavanje važnih poslovnih sastanaka u opuštenom ambijentu. Samim tim, dizajn ne zadovoljava samo lične preferencije klijenata već i potrebe njihovih saradnika.
– Ovaj prostor smo zamislili kao svojevrsni okvir fantastičnog pogleda na jezero, nadogradnju na prirodnu okolinu. Stoga svi elementi nameštaja moraju da pričaju istu priču, i da ne skreću pažnju sa predivnog jezera. Želimo da naš dnevni boravak bude jednostavan i upečatljiv, sa pažljivo odabranim detaljima zbog kojih će ovaj integrisani prostor postati još interesantniji i komforniji – objasnili su klijenti u početnoj poruci.
 Iskreno verujemo da smo ovim dizajnom ispunili sve njihove zahteve i jedva čekamo da vidimo kako će stan izgledati jednom kada radovi budu gotovi. Bilo je veliko zadovoljstvo raditi sa klijentima sa tako specifičnim modernim ukusom koji su pritom otvoreni za nove ideje. Ostale vizuelizacije iz ove serije se mogu naći u našem portfoliju.