Top 3 trenda oko kojih su se dizajneri ove godine složili

Top 3 trenda oko kojih su se dizajneri ove godine složili

Ovog aprila iskoristili smo priliku da još jednom posetimo čuveni Salon nameštaja u Milanu i vratili se kući sa torbama punih utisaka. O trendovima koji su nam se tamo najviše dopali pisali smo u posebnim tekstovima, a danas izdvajamo tri koji su svoj život očigledno nastavili i u različitim dizajnerski sferama kakve su enterijer i moda.
Smatramo da pravi uvid u tokove savremenog dizajna možemo da dobijemo tek kada trendove pogledamo iz različitih uglova, očima enterijerista i modnih kreatora. Uostalom, moda i enterijer su oduvek bile komplementarne oblasti i nimalo nas ne čude veze među trendovima. A budući da se velika Nedelja mode u Milanu završila pre samo nedelju dana, mislimo da je pravi trenutak da pogledamo koji su to trendovi uspeli da prevaziđu jaz među dizajnerskim svetovima, pa ćemo ih viđati i naredne sezone.

#1
PASTELNE BOJE

fashion meets interior 2017
Versace, Alessandro Dell’ Acqua. Fotografije: Getty via Guardian, Instyle
I ove godine pastelne boje ostavljaju veliki trag u svetu dizajna. Zanimljivo je da je pastel sada preuzeo i “korporativne” nijanse, budući da se i na pistama i na Salonu mogao videti u modernim kancelarijskim izdanjima. Trend uklapanja pastelnih boja u ozbilni poslovni svet sve je popularniji i kod nas, tako da i mi jedva čekamo da se dočepamo jednog takvog projekta.
fashion meets interior 2017
Fotografija: Salt & Water

#2
FALTE

fashion meets interior 2017
Genny, Marco de Vincenzo, Laura Biagiotti, Vivetta, and Roccobarocco. Fotografije: Imaxtree via Fashionista
A sad nešto još zabavnije: falte i faltice koje nikada ne biste očekivali na određenim modnim komadima, a kamoli na lampama! No, nesumnjivo je da ovaj razigrani trend predstavlja pravo osveženje.
fashion meets interior 2017
Fotografija: Salt & Water

#3
NEODOLJIVI RETRO

fashion meets interior 2017
Gucci, Victor Virgile. Photos: Getty via Instyle
Ovaj trend se ukratko može nazvati Povratak u budućnost – retro stil, al’ sa iznenađenjima. Milanske modne piste ovog septembra bile krcate modelima koje pozivaju na stare dobre sedamdesete, a sličnu tendenciju smo osetili i u aprilu.
fashion meets interior 2017
Fotografija: Salt & Water
Da li ste i vi možda zapazili neki trend koji se u svetu dizajna sve češće ponavlja? Podelite svoje utiske u komentaru na našoj Instagram stranici. Ili kliknite ovde da pročitate naš prethodni tekst na ovu temu.