Kancelarija po ukusu slavnog modnog kreatora

Kancelarija po ukusu slavnog modnog kreatora

Vizualizacije prikazuju poslovni prostor u centru jednog vojvođanskog grada. Sama zgrada u kojoj se on nalazi je pod zaštitom države zbog čega je konačan dizajn enterijera trebalo uklopiti u postojeću geometriju bez promena na fasadi (ovo uključuje sve postojeće otvore, prozore i vrata).
Celokupan kancelarijski prostor prostire se na oko 135 kvadrata. Prostor obuhvata ukupno 9 prostorija i to pet kancelarija (jedna od njih uključuje i malu čajnu kuhinju), hodnik, arhiv i kupatilo.

enterijer neobične kancelarije

Raspored prostorija je bio delimično definisan i pre nego što je naš tim počeo da radi na projektu. Prostorije su od starta imale puno svetla i tavanicu čija visina doseže preko tri metra. Osim toga, u prostor su već bili uključeni impresivni lukovi, a naš zadatak bio je da ih inkorporiramo u potpuno novi enterijer koji, s obzirom na namenu, deluje pomalo nesvakidašnje.
No, ako uzmemo u obzir da je naš klijent glavnu inspiraciju za uređenje enterijera našao u radu čuvenog Kristijana Diora, ono što se nama čini nesvakidašnjim zapravo je sasvim logično rešenje.

Tokom dizajniranja, velika pažnja se obraćala na efekat igre svetlosti koji je postignut ubacivanjem elemenata poput raskošnih ogledala i mozaika koji krase razne delove kancelarije. U konačan izgled uključene su bele, crne, sive, srebrne i zlatne nijanse, koje naglašavaju luksuz i poslovnost prostora.
Impresivan kancelarijski pod obložen je mermernim pločama koje prate poznatu Diorovu šaru. Uz to, zahvaljujući visokom plafonu, bilo je moguće delimično prekrivanje zidnih površina rezbarenim drvenim oblogama.

enterijer neobične kancelarije

Iako je to na vizualizacijama samo suptilno naglašeno, toplina u prostoru ostvarena je izborom kvalitetnih tkanina poput zavesa i mebl štofova na nameštaju. Pored toga, notu razigranosti u određenim sobama pružile su tapete postavljene na neobičan način. U jednoj od kancelarija, fantastične Omexco tapete igraju ulogu uokvirenog umetničkog dela.
Ostale vizualizacija projekta mogu se naći u našem portfoliju.
Naše slične poslovne projekte potražite ovde i ovde.