Enterijer hotela inspirisan različitim erama u dizajnu

Enterijer hotela inspirisan različitim erama u dizajnu

Naš najnoviji dizajn uradili smo na poziv investitora koji stoje iza projekta restauracije starog hotela Jadran u zobnatičkom kompleksu. Objekat je trenutno u fazi preuređenja u savremeni hotel sa četiri zvezdice. Mi smo se pozabavili njegovim raskošnim enterijerom, pa ukoliko vas privlači ideja odmora u Zobnatici, ovo vam je odlična prilika da vidite kako bi njegov ambijent u budućnosti mogao da izgleda.
Ovaj objekat nalazi se u predivnom okruženju zobnatičkog kompleksa, nekadašnjem imanju čuvene vojvođanske porodice Tarlei u čijem se okviru još nalaze čuvena ergela sa tradicijom od preko dve stotine godina, stari kaštel, muzej i galerija, kao i upravna zgrada kompleksa. Zobnatica se nalazi pet kilometara severno od Bačke Topole, maltene u srcu Vojvodine. U pitanju je kompleks sa dugom tradicijom i obiljem sadržaja idealnih za ljubitelje prirode, lova, ribolova, a posebno konja. Kako poručuju na zvaničnoj prezentaciji kompleksa: “Ovo je mesto za one koji vole prirodu, mir, tišinu, a najviše konje”.

Ova izjava ujedno je bila i naša glavna ideja vodilja tokom rada na projektu. Ovom zadatku smo prišli sa misijom da stvorimo zanimljiv prostor mešanjem različitih stilova koji zajedno čine jednu kompaktnu priču. Konji su nam, naravno, poslužili kao lajtmotiv i jedna od vodećih inspiracija. Naš zadatak bio je da pružimo savremeni odgovor na deo velike tradicije, a to smo učinili upravo mešanjem stilova iz različitih epoha. Polaznu tačku smo našli u dvadesetim godinama prošlog veka u jednoj od poslednjih mirnih era pre procvata industrijalizacije, u doba kada su konjske aprege i dalje bile jedan od vodećih prevoznih sredstava kod nas. Poslednjih godina, ova zanimljiva era u sferi dizajna je prilično zastupljena, te nam je to predstavljalo dodatan podstrek.
Zahvaljujući geografskoj poziciji hotela, ali i bojama zastupljenim u dizajnu, dobija se utisak da su sve prostorije u hotelu izuzetno prozračne i svetle. Enterijer se nalazi u skladu sa okolinom, što je posebno upečatljivo tokom toplih dana kada su gostima raspoložive predivne terase hotela. Uprkos tome, u objektu je veoma toplo i tokom zime, tako da Jadran može da posluži kao odlična destinacija i onima koji preferiraju opušteni odmor tokom hladnih dana.

Više vizualizacija projekta pronađite u našem portfoliju.