Enterijer rekonstruisanog hotela

Enterijer rekonstruisanog hotela

Naš najnoviji dizajn uradili smo na poziv investitora koji stoje iza projekta restauracije starog hotela “Jadran” u zobnatičkom kompleksu. Objekat je trenutno u fazi preuređenja u savremeni hotel sa četiri zvezdice. Mi smo se pozabavili njegovim raskošnim enterijerom, pa ukoliko vas privlači ideja odmora u Zobnatici, ovo vam je odlična prilika da vidite kako bi njegov ambijent u budućnosti mogao da izgleda.
Ovom zadatku smo prišli sa misijom da stvorimo zanimljiv prostor mešanjem različitih stilova koji zajedno čine jednu kompaktnu priču. Konji su nam, naravno, poslužili kao lajtmotiv i jedna od vodećih inspiracija. Naš zadatak bio je da pružimo savremeni odgovor na deo velike tradicije, a to smo učinili upravo mešanjem stilova iz različitih epoha. Polaznu tačku smo našli u dvadesetim godinama prošlog veka u jednoj od poslednjih mirnih era pre procvata industrijalizacije, u doba kada su konjske aprege i dalje bile jedan od vodećih prevoznih sredstava kod nas. 
Zahvaljujući geografskoj poziciji hotela, ali i bojama zastupljenim u dizajnu, dobija se utisak da su sve prostorije u hotelu izuzetno prozračne i svetle. Enterijer se nalazi u skladu sa okolinom, što je posebno upečatljivo tokom toplih dana kada su gostima raspoložive predivne terase hotela. Uprkos tome, u objektu je veoma toplo i tokom zime, tako da “Jadran” može da posluži kao odlična destinacija i onima koji preferiraju opušteni odmor tokom hladnih dana.
Više o projektu pročitajte OVDE.