Poslovni prostor modne kuće

Poslovni prostor modne kuće

Novi poslovni prostor dizajniran je sa namerom da što bolje prenese duh kompanije koja se bavi tako sofisticiranom delatnošću poput mode. Objekat uključuje radne prostorije za zaposlene, kao i showroom.
Pre nego što je naš dizajnerski tim prionuo na rad na projektu, već je bilo definisano koje će sve prostorije biti uključene u ovaj objekat od 500 kvadratnih metara na dva nivoa.  Prostor je dizajniran tako da se maksimalno iskoristi dnevna svetlost, a prostorije budu svetle, prostrane i prozračne.
U ceo objekat uvedeno je podno grejanje preko geotermalnih podzemnih pumpi. Toplota se tako dobija iz vode duboko bušenih bunara koji zadovoljavaju kriterijume energetske efikasnosti. Zajedno sa klijentima i izvođačima na terenu, došli smo do rešenja pri kojem su svi vodovi i instalacije u objektu potpuno skriveni. Jedan od zanimljivijih zahteva bila je fleksibilnost prostora. Naime, sve prostorije trebalo je predvideti tako da mogu da prime nove korisnike kada bude došlo do povećanja broja zaposlenih u kompaniji.
Ulazni hol dizajniran je da poželi toplu dobrodošlicu posetiocima i saradnicima. Centralni element u ovom delu čine stepenice sa unikatnim staklenim lusterom koji pored osnovne funkcije predstavlja i skulpturni element koji posetioce ne ostavlja ravnodušnim. Kod ulaza se nalaze recepcija sa čekaonicom u kojoj su izložene mnogobrojne nagrade ovog preduzeća. Pored nje, u zasebnom uglu, nalazi se i skriveni teretni lift pomoću kojeg se uzorci garderobe prenose i na gornji sprat. Na prizemlju se nalazi i mala konferencijska sala za radne sastanke, dve velike kancelarije za računovodstvo i IT odeljenje, kao i foto-studio. Od pomoćnih prostorija u prizemlju, kao i na spratu, smeštene su čajne kuhinje, ostave i toaleti.
U okviru velikog hola na spratu nalazi se i prostrani kutak za asistenta. Na spratu je takođe smeštena i kancelarija za viši menadžment, direktorska kancelarija, kao i velika konferencijska sala za sastanke, predavanja i prezentaciju kolekcija. Direktorsku kancelariju karakterišu veliki ugaoni stakleni prozori koje pružaju puno svetla i omogućavaju pogled na minimalistički uređenu baštu na gornjem nivou zgrade. U jednom delu ove velike prostorije nalazi se i prostor za biranje materijala i novih kolekcija, a uz nju je pridodato i zasebno kupatilo.
Zaposleni u kompaniji ušli su u ovaj prostor pre nekoliko meseci. Trenutno je u izgradnji deo ulaza i prednja fasada po nacrtu Salt & Water tima.
Fotografije: Feđa Kiselički